Vágólapra másolva!
Nagy sikerrel, szép gólokkal és örömfutballal zárult a Samsung Focizoom-kupa idei kiírásának döntője az Albert-stadionban, amelyen az U7-es korosztálytól az U17-esekig ötvenhárom csapat vett részt. A ferencvárosi stadionban a közel ezer gyerekfutballista tizenegy pályán küzdött a győzelemért, a legjobbak pedig a Samsung, az adidas és a MOB értékes ajándékaiból részesültek.

A torna fináléjában több egykori és mai klasszis labdarúgó, továbbá tehetségkutató jelent meg személyesen. A Samsung-kupa védnökeként a magyar futball eddigi egyetlen aranylabdása, Albert Flórián, jószolgálati követeként Dzsudzsák Balázs, a holland PSV Eindhoven és Lisztes Krisztián, az FTC válogatott játékosa köszöntötte a gyerekeket.

A prominens sportemberek közül a Császár, azaz Albert Flórián röviden ezt mondta az eseményről: "Fantasztikus volt ennyi ügyes gyereket látni a pályákon nagyszerű mérkőzéseken, szerintem mindenki győztes lehetett ezen a tornán. Ezek a srácok ugyanis még őszintén, szívből futballoznak. Ezért is hiszek a magyar labdarúgás szebb jövőjében."

Barátja és játékostársa szavaival egyetértett Szűcs Lajos, az egykori világválogatott labdarúgó, míg Dzsudzsák Balázs a következőket nyilatkozta: "Ilyen nagyszabású seregszemlét a mi időnkben nem rendeztek, persze azért az adidas segítségével néhány kisebb tornán mi is részt vehettünk. A Samsung-kupa kifejezetten látványos és jó szervezésű sorozat, amelynek remélhetőleg lesz folytatása is. Remekül éreztem a gyerekek körében magam, szívesen jövök legközelebb is, ha hívnak."

Lisztes Krisztián röviden így értékelt: "Nagyon tetszettek a meccsek, ismét bebizonyosodott, rengeteg tehetséges srác futballozik Magyarországon, csak méltóképpen kell foglalkozni velük. Milyen érdekes, amikor én ilyen kicsi voltam, Albert Flórián, aki ennek a tornának a védnöke volt kinn azon a toborzón, amelyen leigazolt a Fradi. Ennek a kupasorozatnak folytatódnia kell."

"Folytatódik is, már gondolkodunk a következő kiíráson" - ezt már dr. Facskó István a Samsung Electronics Magyar Zrt. Alelnöke jelentette ki határozottan.

A Focizoom-kupa győzteseinek Albert Flórián, Szűcs Lajos és Lisztes Krisztián adták át a Samsung és az Adidas által felajánlott díjakat.

A tornán a következő csapatok szerezték meg a trófeát:
U7: Debreceni Loki Focisuli
U9: Főnix-Gold (Székesfehérvár)
U13: Lombard-Pápa
U15: Újpest
U17: Újbuda-Lágymányos.