Vágólapra másolva!
A bajnoki címért küzdő Internazionale nem élvezheti szurkolóinak biztatását Parmában az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi utolsó fordulójában, mivel a belügyminisztérium - rendbontásoktól tartva - megtiltotta beengedésüket a stadionba.

Két napja a tárca még azt közölte, hogy nem gátolja meg az Inter-híveket a túrában, mivel a milánói és parmai drukkerek jó viszonyt ápolnak egymással. Utóbb azonban kiderült, hogy az ugyancsak bajnokaspiráns AS Roma rajongói közül többen Parmába akartak utazni, hogy ott megzavarják az Inter esetleges győzelmi népünnepélyét.

Az már kedden kiderült, hogy a Roma-hívek nem mehetnek el a cataniai szezonzáróra, mivel valószínűsíthető volt, hogy a két tábor összecsap egymással.

Egy fordulóval a Serie A vége előtt az Inter mindössze egy ponttal előzi meg a fővárosi alakulatot, amely akkor lehet bajnok, ha győz Cataniában és az Inter nem nyer Parmában. Ugyanakkor a Catania és a Parma éppen egymással vív kiélezett küzdelmet a bennmaradásért, jelenleg előbbi gárda két ponttal előzi meg az utóbbit.