Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán hat góllal kikapott Svédországtól.

Eredmény, női Eb-selejtező:
Magyarország - Svédország 0-6 (0-4)

A találkozó előtt Vágó Attila szövetségi edző és Igaz András technikai vezető köszöntötte Kanta Kriszinát, Szekér Anitát és Paraoánu Arankát. Előbbi két játékost 25. válogatottsága okán, Paraoánu Arankát pedig azért, mert az MLSZ női bizottsága őt választotta meg 2007 legjobb női labdarúgójának.

Válogatottunk Szvorda Melinda - Kanta Krisztina (Gál Tímea a 71. percben), Tálosi Szabina, Sümegi Éva, Szekér Anita - Smutzer Angéla, Benkő Mónika (Stefán Anita a 71. percben) - Jakabfi Zsanett, Pádár Anita, Gáspár Cecília (Tóth Gabriella) - Nagy Anett összeállításban szerepelt.

A meccs első időszakában kifejezetten jól játszott a magyar csapat, de a 12. percben Karlsson vezetést szerzett a svédeknek (0-1). Ezután is tartották magukat a mieink, egy-két formás támadásuk is volt, ám a 23. percben Larsson kettőre növelte a vendégek előnyét (0-2). A 34. minutumban aztán Lundin egy kiugratás után volt eredményes (0-3), majd a 37. percben Fischer 22 méterről bombagólt lőtt Szvorda Melinda kapujába (0-4).

A második játékrészben is a svéd hölgyek futballoztak fölényben és a 69. percben Aronsson közelről a hálónkba helyezett (0-5), a végeredményt pedig Öqvist állította be a 79. percben (0-6).

Együttesünk legközelebb május 28-án, Aradon a román válogatott vendégeként játszik Eb-selejtezőt.

Forrás: mlsz.hu