Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás bekerült a német labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga álomcsapatába. A pontvadászat hivatalos honlapjának, a bundesliga.de című oldalnak az olvasói a Karlsruhéban szereplő válogatott játékost is beszavazták a legjobb középpályások közé a francia Franck Ribéry, a brazil Diego és a holland Rafael van der Vaart mellé.

A Bundesliga álomcsapata: Rene Adler (Bayer Leverkusen) - Martin Demichelis (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Manuel Friedrich (Bayer Leverkusen), Marcelo Bordon (Schalke 04) - Franck Ribéry (Bayern München), Diego (Werder Bremen), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Hajnal Tamás (Karlsruher SC) - Luca Toni (Bayern München), Mario Gomez (VfB Stuttgart)

Hajnal a következő szezontól a Borussia Dortmund együttesében lép pályára.

A futballisták szavazatai alapján Franck Ribéry volt az elmúlt szezon legjobb játékosa. A Bayern München 25 éves francia válogatott középpályása a voksok 57,8 százalékával végzett az élen, megelőzve csapattársát, az olasz Luca Tonit (24,8). A harmadik hely a Werder Bremen brazil légiósának, Diegónak jutott (8,5).

Ribéry tavaly nyáron szerződött a bajorokhoz és a gólkirályi címet 24 találattal elhódító Tonival közösen óriási érdemei voltak abban, hogy a bajor sztárklub megszerezte története 21. bajnoki címét, ráadásul a német kupát is megnyerte.

A kapusok között Rene Adler (Bayer Leverkusen) nyert (40,7 százalék), megelőzve Robert Enkét (Hannover 96, 21,1) és a szezon végén visszavonult Oliver Kahnt (Bayern München, 11,6).

Forrás: EPA

Klose, Toni, Ribéry

A legjobb edző a július 1-től a svájci válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Ottmar Hitzfeld (Bayern München, 32,9 százalék) lett, mögötte az Energie Cottbust az élvonalban tartó Bojan Prasnikar (18,9) következik, a harmadik helyet pedig a VfL Wolfsburgnál a vezetőedzői, menedzseri és sportigazgatói feladatkört egyedül ellátó, s az együttest az UEFA-kupa-szereplést jelentő ötödik helyre vezető Felix Magath (16,7) szerezte meg.

A Kicker című szaklap felkérésére összesen 268 élvonalbeli játékos adta le szavazatát.