Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgóbajnok Real Madrid kiváló hátvédjéért, Sergio Ramosért 70 millió eurót sem sajnálna a londoni Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics.

Az angliai ajánlatról az El Mundo számolt be. A spanyol lap szerdai híre szerint Ramost immár nem csak az AC Milan vinné szívesen, a kérdés csak az, hajlandó-e a királyi gárda egyik alapemberét elengedni a spanyol klub vezetése.

Az összeg nagysága az újságcikk szerzőjét is meglepte, hiszen egy fiatal, 22 éves tehetségről van szó, s nem egy kiforrott világsztárról, ráadásul védőjátékosért kiváltképp nem szoktak ekkora summát ajánlani. Tény viszont, hogy Ramos a szerelés mellett a támadófutballhoz is remekül ért, és különösen kiváló a fejjátéka, amit már eddig is több góllal igazolt.

Ramos, akinek 2013-ig szól a szerződése, eddig következetesen úgy nyilatkozott, hogy ő maga semmi pénzért nem hajlandó elhagyni a Real Madridot. Ettől azonban a klub irányítói még dönthetnek úgy, hogy 70 millióért már érdemes átengedni a londoni Kékeknek a válogatott védőt, akit szívesen látna legénységében a Chelsea izraeli vezetőedzője, Avram Grant is.

Szintén a Kékekkel kapcsolatos hír, hogy sajtóértesülés szerint a vezetőség szeretné meghosszabbítani Michael Ballack szerződését. A német középpályás 2006-ban érkezett a Bayern Münchentől Londonba, s három évre írt alá.

A kezdeti időszakban azonban nem nyújtott meggyőző teljesítményt, majd hosszú ideig sérült volt. Avram Grant irányítása alatt azonban meghatározó játékossá vált, ebben az idényben 21 meccsen kilenc gólt ért el, amellett döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Chelsea bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, s még versenyben van a bajnoki címért.

A 31 éves Ballack szerződését a The Times szerint 2011-ig hosszabbítanák meg a Kékek. Arról nincs hír, hogy egyben felemelnék-e heti 153 ezer eurós fizetését is.