Vágólapra másolva!
Ezúttal rendhagyó módon állítottuk össze a gólszépségversenyt, a hatos kínálatból mindössze egy olyan van, amelyik valamelyik európai topligában született, és igyekeztünk olyan sorozatokból válogatni, amelyek annyira nincsenek szem előtt. Így került be gól a skót bajnokságból, az amerikai pontvadászatból, és a Libertadores-kupából is.

A Rangers azért valamennyire kakukktojásnak számít, hiszen a skót gárda szerdán UEFA-kupa-döntőt játszik a Zenittel, így elég sokat foglalkozik velük az európai szaksajtó. A glasgow-i gárda a Zenittel ellentétben nem halaszotta el hétvégi bajnokiját, és 3-1-re legyőzte a Dundee-t, a diadalból Nacho Novo két góllal vette ki a részét. A spanyol légiós második találata volt a szebbik, amikor egy elékerülő labdát egy pattanás után, ballal zúdított a hosszú felsőbe a 16-os jobb sarkától. (00:23-nál látható az összefoglalóban)

177401outform.html400350


Az angol második liga a legizgalmasabb szakaszához érkezett, két gárda ugyanis egyenes ágon feljutott a Premier League-be, másik négy viszont a rájátszás során dönt a maradék egy helyről. Vaskó Tamás csapata, a Bristol City a magyar légiós nélkül látogatott a Selhurst Parkba, a Crystal Palace-hoz. A Bristol egy trükkös szabadrúgás-kombináció végén szerzett vezetést, a gurigázás végén Carey küldte a labdát a bal pipába. A vége 2-1 lett a Bristolnak, amely ezzel nagy lépést tett a Wembleyben sorra kerülő döntő felé.

177402outform.html400350


Az MLS-ről, azaz az amerikai bajnokságról általában David Beckham miatt esik szó, pedig több remek játékos is kergeti a labdát a tengerentúli ligában. Ilyen például a mexikói Blanco, akire sokan még a 98-as vébén bemutatott "nyuszi hopp" csele miatt emlékeznek, pedig manapság is képes nagy dolgokra, ahogy az a videón is megtekinthető. A Chicagóban játszó Blanco a D.C. United szurkolóit szomorította egy balos bombával.

177403outform.html400350


Maradjunk Amerikában, csak a déli féltekén, a Libertadores-kupában ugyanis a nyolcaddöntők visszavágóira került sor. A brazil Santos kétgólos előnnyel utazott a kolumbiai Cucutához, és Pelé egykori klubja semmit sem bízott a véletlenre, idegenben is bátran játszott, és végül 2-0-ra nyert. Az első gólt Kléber Pereira szerezte, aki egy kipattanót ellentmondást nem tűrően pakolt be a léc alá.

177404outform.html400350


A címvédő Boca Juniors is sikeresen jutott túl a nyolcaddöntőn, az argentin gárda kettős győzelemmel ejtette ki a brazil Cruzeirót. A visszavágón azért jutott némi szépségtapasz a Cruzeiro-drukkereinek, mert Wagner egészen szenzációs ollózó mozdulattal szerezte meg a brazilok gólját.

177405outform.html400350


A végén jöjjön a már emlegetett topligás gól, nem az a klasszikus bomba, inkább furcsa, mert Webo nem biztos, hogy így akarta eltalálni a labdát, de az eredmény szempontjából mindegy, mert a bőrgolyó végül a kapuban kötött ki. Ezzel egyenlített a korábban kétgólos hátrányban lévő Mallorca a Nou Campban a Barca ellen, sőt, az egyenlítéstől annyira belelkesültek a Baleár-szigetekiek, hogy a végén Güiza révén kicsikarták a győzelmet, lobogtak is a fehér zsebkendők, lepedők a katalán szentélyben.

177406outform.html400350


Az elmúlt héten a Bröndbyben játszó Stefan Gislason karatés mozdulattal szerzett gólját találták olvasóink a legszebbnek.