Vágólapra másolva!
A korábbi klasszis kapus, Walter Zenga lett az olasz élvonal alsó fertályában tanyázó Catania labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az új tréner legutóbb a román Dinamo Bucuresti kispadján ült, de novemberben lemondott posztjáról. A 47 éves, 58-szoros válogatott Zenga korábban irányította a National Bucurestit, az egyesült államokbeli New England Revolutiont és az egyesült arab emírségekbeli al-Ajnt is.

A tabella 16. helyén álló szicíliai együttestől hétfőn menesztették Silvio Baldinit.

Zenga egykori válogatottbeli csapattársa, Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője szívesen fejezné be edzői pályafutását az AS Roma trénereként.

"Ha én dönthetném el, honnan vonulok nyugdíjba, csodálatos lenne, ha ezt a Romától tehetném meg - nyilatkozott az 48 éves tréner a La7 televíziós csatornán, a Victory című műsorban. - Róma a világ legszebb városa, sehol sem találni hozzá hasonlót."

Ancelotti 1979 és 1987 között játszott az AS Romában, 1983-ban bajnoki címet nyert, továbbá négyszer olasz kupagyőztes lett a fővárosi együttessel.

Jelenlegi csapata - melyben 1987 és 1992 között szerepelt futballistaként - a hatodik helyen áll a bajnokságban. Ancelotti kétszer nyert Bajnokok Ligáját vezetőedzőként a Milannal.