Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint már eldöntött tény, hogy az idény végén távozik a labdarúgócsapat kispadjáról Frank Rijkaard.

"Az FC Barcelona határozottan tagadja, hogy döntés született volna az elválásról" - áll a katalán klub szerda esti közleményében. "A holland szakembernek 2009-ig van szerződése, és a vezetésnek teljes a bizalma vele szemben."

A TV-3 katalán televízió szerdán azt állította, hogy Joan Laporta elnök zöld utat adott Josep Guardiolának, ennek nyomán pedig a csapat korábbi játékosa, egyben a Barcelona tartalék együttesének jelenlegi edzője váltja a kispadon a következő szezontól Rijkaardot.

A Sport című lap hétfőn hasonló tartalmú írást közölt, igaz, még csak lehetőségként említve Guardiola szerepvállalását.

Az ugyanakkor valószínűsíthető, hogy a Schalke 04 elleni keddi 1-0-s idegenbeli győzelem - a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében zajló párharcban - jól jött a holland trénernek.

A 45 éves Rijkaard 2003-tól irányítja az FC Barcelonát, azóta két bajnoki címet (2005, 2006) szerzett, és egy BL-diadalt (2006) aratott a csapattal. Az utóbbi időben azonban sorozatos kritikák érik az elvártnál gyengébb szereplés miatt.