Vágólapra másolva!
Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsa a tulajdonosokat képviselő Terry Robinsonnal és Rieb György FTC-elnökkel konzultálva Csank János helyére az év elejétől a klubnál szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davisont nevezte ki az NB II-ben szereplő csapat vezetőedzőjének. Davison mellett Csató Sándor dolgozik pályaedzőként, míg Csank János júliusig szóló szerződése lejártáig tanácsadóként segíti a szakmai munkát.

"Rutinos edzőként tudtam, hogy mindez bekövetkezhet. A vezetőink megfontolt döntését a csapat jelenlegi helyzetében én is elfogadom" - mondta Csank János.

"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen híres klub vezetőedzője lehetek" - nyilatkozta Bobby Davison. "Szeretném sikeressé tenni a csapatot, amelyhez a játékosoknak legalább olyan odaadóknak kell lenniük a klub iránt, mint a szurkolóinknak. Minden játékosnak a végsőkig kell küzdenie, ha a Ferencváros mezét viseli. Hangsúlyozom, senkinek sem biztos a helye, a labdarúgóknak minden héten meg kell küzdeniük azért, hogy a jövő héten is a kezdőcsapat tagjai legyenek. Annak idején a Sheffield United, a Leeds United és a Derby County mezében én is megharcoltam minden labdáért, és ezt várom el mindenkori játékosaimtól. Ha ezt a mentalitást magukévá teszik, akkor a képességeik legjavát nyújtva eredményesek lehetünk az elkövetkező nyolc fordulóban."

Bobby Davison 1980-tól 1998-ig volt profi labdarúgó. Középcsatárként szerepelt a Sheffield United, a Leeds United, a Derby County, a Leicester és a Hull City csapataiban. Edzőként Colin Todd menedzser munkáját segítette pályaedzőként a Bradford Citynél (és a klub utánpótlás edzőjeként rövid idő alatt hét saját nevelésű játékost irányított az első csapathoz és épített be). Később a Premier League edzői stábjához csatlakozott, amely a profi csapatok akadémiáiról kikerülő játékosok kiválasztásáért felelt, majd a Derby County játékosmegfigyelője lett. Ez év elején Kevin McCabe felkérésére érkezett a Ferencvároshoz szakmai menedzserként, 2008. április 16-tól tölti be a vezetőedzői posztot.

"Davison jól ismeri a csapatot, hiszen hónapok óta figyelemmel kíséri minden edzésüket és mérkőzésüket" - mondta Berki Krisztián, az FTC Zrt. igazgatótanácsának elnöke. "Csank János szakami hozzáértését senki sem kérdőjelezi meg, Bobby mentalitása azonban új lendületet adhat az együttesnek. Az angol tulajdonos és maga Davison is elismeri Csank felkészültségét, ezért ő továbbra is az FTC Zrt. alkalmazottja marad."

"A többségi tulajdonossal egyetértésben hoztunk döntést" - mondta Rieb György, az FTC elnöke. "Mindkét fél csakis azt tartja szem előtt, hogy a bajnokság végén a labdarúgók is a klub hagyományaihoz méltó helyet vívjanak ki maguknak."

A új vezetőedző a fenti nyilatkozatot követően a legközelebb a szombati bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztatón áll az újságírók rendelkezésére, míg a labdarúgókra vonatkozóan határozatlan időre nyilatkozatstopot léptet életbe az FTC Zrt.

A zöld-fehérek hátránya nyolc fordulóval a vége előtt nyolc pont az éllovas Kecskeméttel szemben az NB II keleti csoportjában, így már csak minimális esélyük van az élvonalba jutásra.