Vágólapra másolva!

Eto'o szerint BL-döntőbe jut a Barca

Gyakorlatilag már az egymás elleni elődöntős párharcra készülhet a Manchester United és az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő kedd esti, első mérkőzései után, mivel mind az angol, mind a spanyol élcsapat győzelemmel távozott vendéglátója otthonából.

A nemcsak egyértelmű, de a továbbjutást is alighanem eldöntő sikert a MU aratta az olasz fővárosban, ahol Cristiano Ronaldo parádés fejesgóljával és Wayne Rooney szemfüles találatával nyertek a szigetországiak 2-0-ra az AS Roma ellen, gyakorlatilag formalitássá változtatva a jövő szerdai visszavágót.

"Ez egy nagyon jó eredmény" - értékelte a diadalt Ronaldo. "Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, a Roma jól is játszott, de mi élni is tudtunk a lehetőségeinkkel. Úgy gondolom, rászolgáltunk a győzelemre."

A csatár arra nem tért ki, hogy a kettőnél jóval többször is bevehették volna az itáliaiak kapuját, ha jobban összpontosítanak, mert komoly ziccereket puskáztak el a magabiztos vezetés birtokában. A Roma teljesítményén erősen érződött a játékmester Francesco Totti hiánya, aki a manchesteri mérkőzésre várhatóan rendbe jön ugyan, ám valószínűtlen, hogy afféle "egyszemélyes mentőcsapatként" képes lehet fordítani a helyzeten, ami egyértelmű MU-továbbjutást, egyszersmind a BL-ben utolsóként állva maradt olasz csapat kiesését ígéri.

A rómaiak mestere, Luciano Spalletti mindazonáltal megőrizte optimizmusát: "Többet érdemeltünk volna ezen az estén, de még van sanszunk a javításra. Bár nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást, nem szabad abba a hibába esnünk, hogy azt gondoljuk: már minden eldőlt."

A Manchesterhez hasonlatosan megőrizte veretlenségét a Bajnokok Ligájának mostani kiírásában a Barcelona is, amely a hazai bajnoki botladozás közepette - a három "húzónév", Ronaldinho, Messi és Deco nélkül - szerzett kellemes meglepetést híveinek a Schalke 04 legyőzésével.

A gelsenkircheni találkozó egyetlen gólját a 17 éves Bojan Krkic lőtte, akinek ez volt az első BL-találata, egyúttal a második legfiatalabb góltulajdonossá lépett elő a BL történetében.

"Túlságosan is tiszteltük őket az első félidőben" - próbált választ lelni a vereségre az egyik nagy helyzetet elpuskázó Schalke-csatár, Gerald Asamoah. "A visszavágó ezek után roppant nehéz lesz, de reménykedünk."

"A lehetőségeink megvoltak, ám a szerencse nem állt mellénk" - kesergett a német gárda vezetőedzője, Mirko Slomka a második félidőben kihagyott helyzetek miatt.

"Még nyitott a továbbjutás kérdése" - intette ugyanakkor óvatosságra a Barca-híveket a katalán együttes támadóegységének kameruni kiválósága, Samuel Eto'o, aki ezzel együtt úgy vélte: ha csapatukba a sérültek visszatérnek, eljuthatnak egészen a május 21-ei, moszkvai BL-döntőig.