Vágólapra másolva!
Minden eddiginél szigorúbb büntetést követel Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke a szombati Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg élvonalbeli bajnokin történt szurkolói rendbontások miatt.

A botrány már a meccs előtt elkezdődött, amikor a Frankfurtba érkező nürnbergi drukkerek a pályaudvaron a különvonat ablakaiból petárdákat, füstbombákat lőttek ki a rájuk váró rendőrök felé. Több rendfenntartó könnyebb sérüléseket szenvedett.

A botrány a stadionban folytatódott, ahol a pályára lőtt rakéták és petárdák miatt a 30. percben 20 percre félbe kellett szakítani a mérkőzést. Összesen 22 rendbontót vettek őrizetbe.

"Olyan büntetést kell kapniuk a vétkeseknek és mindenkinek, akit felelősség terhel a szombati gyalázatért, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő" - mondta Zwanziger. "Nem akarunk rendőrállamot a stadionokban, továbbra is a jó hangulat elérése az elsődleges cél, de meg kell fékezni azokat a huligánokat, akik nem a meccs kedvéért mennek ki a mérkőzésekre, hanem különböző balhékkal akarják felhívni magukra a figyelmet."

Zwanziger hozzátette: a nürnbergiek mellett a Frankfurt ellen is eljárás indul, mert a házigazda klub rendezőinek a feladata a bejáratoknál elkobozni a petárdákat, rakétákat és egyéb tiltott tárgyakat.

Szombaton történthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080405-a-topligak-szombati-jateknapjan-tortent.html?pIdx=2