Vágólapra másolva!
Feszültté vált a viszony a brazilok két futball-legendája, Pelé és Ronaldo között. A nemrégiben ismét súlyos sérülést szenvedett Milan-csatár ugyanis zokon vette Pelé azon jóslatát, miszerint soha többé nem fog újra játszani.

Pelét egy múlt heti interjúban kérdezték Ronaldo sérüléséről, illetve visszatérésének esélyeiről, mire a több fórumon a 20. század legjobb futballistájának válszott támadó a következőket mondta: "Nem hiszem, hogy újra az a játékos lehetne, aki korábban volt. Az orvostudomány rengeteget fejlődött az én időm óta, de már ő sem fiatal. Nagyon boldog lennék, ha még egyszer vissza tudna térni, de tartok tőle, hogy ez nem fog menni."

A 31 éves Ronaldo - aki a február 13-ai, Livorno elleni bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést - feltehetően nem ilyen bátorítást várt nagy elődjétől, mert elég epésen reagált a háromszoros világbajnok szavaira. "Azt mondta, nem térek vissza? Ennek csak örülhetek! Köztudott róla, hogy akármit is jósol, annak mindig éppen az ellenkezője válik valóra" - dohogott egy rádióműsorban a kétszeres aranylabdás.

Nem ez az első eset, hogy hasonlóképpen vágnak vissza a 67 esztendős élő legendának. Korábban a volt brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari fogalmazott meg róla nem túl hízelgő véleményt, miután aranyérmmel tért haza a 2002-es világbajnokságról azzal a csapattal, amelyet Pelé a torna előtt és alatt folyamatosan kritizált.

"Semmit sem tud a fociról" - hangzott el akkor az elhíresült mondat Scolaritól, aki a biztos siker receptjét ekképp adta meg: "ha nyerni akarsz, mindig hallgasd meg Pelé tanácsait, és tedd az ellenkezőjét!"