Vágólapra másolva!
Legutóbbi 15 mérkőzésén egyetlen győzelmet sem tudott aratni a Real Madrid labdarúgócsapata a Deportivo otthonában, így a spanyol listavezető számára különös jelentőséggel bírna az esetleges siker a Primera División 28. fordulójában. Angliában a nagy csapatokra kötelező sikerek várnak, Olaszországban az AS Roma-AC Milan az érmekről és a BL-indulásról dönthet, a Bundesligában a sereghajtó Cottbus a Bayern Münchent látja vendégül.

La Corunában, a Deportivo stadionjában igyekszik szaporítani pontjainak számát a Real Madrid, de a spanyol futballbajnokság listavezetőjének cseppet sem lesz egyszerű a dolga a szombat esti vendégeskedéskor.

Egyfelől azért, mert a házigazdák korábban szebb napokat látott csapatának legalább annyira fontos a siker, hiszen pillanatnyilag a kiesőzóna közelében állnak, másfelől, mert a fővárosi gárda "tradicionálisan" gyengélkedni szokott a Deportivo otthonában. Olyannyira, hogy a babonára hajlamosak már-már Riazor-átokról beszélnek, mivel a Real legutóbbi 15 (!) látogatásának egyikén sem tudott nyerni a La Coruna-i pályán.

Éppen ebbe a ténybe kapaszkodnak bele a Primera Divisiónban jelenleg második helyezett FC Barcelona hívei, akik őszintén remélik, hogy a rivális negatív sorozata ezúttal sem szakad meg, mert akkor kedvenceik közelebb zárkózhatnak a pillanatnyilag nyolc ponttal előrébb tartó madridi alakulathoz.

A bajnoki cím megvédésére törekvő Real háza táján ugyanakkor a balszerencsés széria megszakítására készülnek, s 1991 novemberét emlegetik fel, amikor utoljára diadalmaskodtak - akkor ráadásul 3-0-ra - a "blancók" a Riazor Stadionban.

Nem mellesleg a Barca hétvégi programja sem tűnik gondmentes kiruccanásnak, miután a Bajnokok Ligájában a spanyol együttesek közül a legjobb nyolcba egyedül bejutott csapat az ebben az idényben különösen vitézkedő, erős középcsapattá fejlődött Almería vendége lesz vasárnap este. Kérdés, hogy a győzelmi kényszer nem vet-e béklyót Samuel Eto'o-ék lábára, mert ha igen, nem fog csökkenni a Reallal szemben felhalmozott ponthátrány.

A hétvégi program, Primera División, 28. forduló:
szombat:
Deportivo La Coruna - Real Madrid 20.00
Real Betis - Athletic Bilbao 20.00
Recreativo Huelva - Real Murcia 20.00
Valencia - Sevilla 22.00

vasárnap:
Espanyol - Real Mallorca 17.00
Getafe - Racing Santander 17.00
Valladolid - Osasuna 17.00
Villarreal - Real Zaragoza 17.00
Almería - Barcelona 19.00
Atlético Madrid - Levante 21.00