Vágólapra másolva!
A Murcia labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Lucas Alcaraz vezetőedzőt és helyére a korábbi szövetségi kapitány Javier Clementét nevezte ki. A Murcia jelenleg az utolsó előtti helyen áll a Primera Divisónban.

Miután a kiesőzónában lévő együttes vezetősége menesztette Lucas Alcarazt az egykori spanyol szövetségi kapitány Javier Clemente lett a Murcia labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

"Clemente nagyon hozzáértő, profi, tehetséges edző, komoly futballtudással. Olyan edzőt kellett választanunk, akivel előre tudunk lépni, a játékoskeret ugyanis képes arra, hogy kilábaljon a válságból" - nyilatkozta Jesus Samper, a Murcia elnöke.

Clemente korábban dolgozott az Espanyol, az Atletico Madrid, a Betis és a Real Sociedad edzőjeként, legnagyobb sikereit azonban 1981 és 1986 között az Athletic Bilbaóval érte el, a baszk csapattal nyert két bajnoki címet, egy spanyol kupát és egy spanyol Szuperkupát.

Utoljára szintén a bilbaói kispadon ült a Primera Divisiónban, a 2005-2206-os idényben azonban hiába tartotta bent az élvonalban az együttest, mégis menesztették. Legutóbb a szerb válogatott szövetségi kapitánya volt, mostani segédjét is a pláviktól hozta Risto Vidakovic személyében.