Vágólapra másolva!
Úszni nem nagyon tud, de belenéz az Eb-be, szeretne holland bajnok lenni a PSV Eindhovennel, a magyar válogatottal pedig kijutni a 2010-es labdarúgó-vb-re. Ez a lényege annak az interjúnak, amelyet Dzsudzsák Balázs, a jelen talán - Hollandiában pedig egészen biztosan - legismertebb magyar futballistája adott az MTI-nek Eindhovenben.

A Debrecen exjátékosa, aki az év elején érkezett a brabant fővárosba, a szerda esti rangadó, a PSV-Ajax összecsapás előtt nyilatkozott, előrebocsátva, hogy a focival jóval barátibb a kapcsolata, mint a vízzel, s ha lehet, kerüli a nedves közeget, csak a fürdőkádban tudja elereszteni magát minden szorongás nélkül. "Nem vagyok egy nagy úszó, de közelebb járok az igazsághoz azzal, hogy a strandon is beérem a kismedencével, mélyebbre nem szívesen merészkedek. Ezzel együtt ki akarok menni az úszó Eb-re, persze nézőnek, amire egyedül csütörtökön lesz alkalmam a hétvégi, Groningen elleni újabb élvonalbeli fellépésünk előtt, s az Ajax elleni csúcsrangadót követően. Addig szinte semmi szabadidő, mert összetartás van, ahogyan az ilyen fontos meccsek előtt lenni szokott" - mondta.

Hogy miért kétszeresen is fontos a szerdai derbi? "Nagyon nehéz lesz az Ajaxszal szemben, hiszen kiváló csapat, ráadásul a mostani mérkőzésünk nem is 6, hanem 7 pontos meccs lesz, s már most, öt fordulóval a vége előtt eldőlhet a bajnokság kimenetele! Ha ugyanis nyerünk, meglépünk hét ponttal, s akkor már nem lehet baj, de ha kikapunk... Én mindenesetre bizakodó vagyok, hiszem, hogy összeszedi magát a csapat, ahogyan az a nagycsapatok, például korábbi bajnokinkon éppen az Ajax vagy az UEFA-kupában a Tottenham ellen sikerült. Muszáj hoznunk a meccset, bajnok akarok lenni címvédő csapatommal."

Dzsudzsák elmondta, hogy a hétfői edzésen már szó sem esett a Roda ellen az elmúlt hétvégén elvesztegetett pontokról (1-1), mert a következő feladatra kell összpontosítaniuk, nem arra, ami már megtörtént. A leendő megoldandó nagy leckék egyike - nem klub-, hanem már válogatott szinten - a 2010-es világbajnokságra selejtező sorozat.

"Szerintem jó a sorsolásunk, például azért is, mert több sztárcsapat is eljön Magyarországra. Olyat nem mondok, hogy másodikak leszünk, vagy ötödikek, azt viszont állítom, meglepetést szerezhetünk, ha együtt marad a jelenlegi, kiváló mentalitású, fiatal társaság."

Arra a felvetésre, hogy az úszó-Eb-re érkező újságírót, amikor kiderült, hogy magyar, a taxis, a szálloda recepciósa, de még korábban, a reptéren az útlevélkezelő is azzal fogadta: van itt, Eindhovenben egy remek, szélvészgyors magyar labdarúgó, az a nehéz nevű "Zuzak", a válogatott játékos így reagált: "Őszintén szólva nagyon örülök az egyre növekvő ismertségemnek, errefelé nagyon szeretik a focit, engem is már egy hét után megszerettek. A stadionban kántálják a nevemet, már amennyire ki tudják persze mondani, de a Balázzsal nincs különösebb gond, s bizony, már az utcán is mind többen felismernek. Jó ideje azt kérdezve: ugye, megveritek az Ajaxot?"