Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion 1-1-es döntetlent játszott a Charlton vendégeként az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A magyar játékos lefejelt labdájából egyenlített Kevin Phillips a 42. percben, aztán Gera a hajrában a győztes gólban is szerepet vállalhatott volna, de bombáját a keresztléc hatástalanította.

A táblázat alapján rangadó színhelye volt a The Valley, ugyanis a WBA-t és a Charltont mindössze hat pont választotta el egymástól, és az Athletic két egységnyire volt a még rájátszást érő hatodik helyen tanyázó Plymouth-tól.

A hazaiak kezdtek jobban, a 30. percben Ambrose szabadrúgása után Halford fejelt Kiely kapujába. Még a félidő előtt egyenlített a West Brom, Greening ívelt át a hosszúra egy szabadrúgást, ahol Gera visszafejelte a labdát Phillipsnek, az élvonal korábbi gólkirálya pedig levette, és jobbal felrakta a léc alá 12 méterről, a bőrgolyó a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé.

A második félidőben Miller révén lesgólig jutottak a vendégek, aztán a végén kishíján összejött egy szabályos találat is, de Gera 20 méteres kapáslövése a lécen csattant.

eredmény:
Charlton - West Bromwich Albion 1-1

Az állás:
1. Stoke 67 pont/39 mérkőzés
2. Bristol City 67/39
3. Watford 64/38
4. West Brom 63/38
5. Hull 62/39
6. Plymouth 58/39
...
8. Charlton 57/40

* * *

A Vitesse Arnhem döntetlent játszott a NAC Bredával a holland labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégeknél Fehér Csaba végig a pályán volt.

eredmény:
Vitesse Arnhem - NAC Breda 3-3
Szombaton és vasárnap négy-négy mérkőzést rendeznek.