Vágólapra másolva!

Kővel dobták fejbe a bukaresti derbi bíróját

Fejbe dobták kővel a játékvezetőt, ezért félbeszakadt a Rapid Bucuresti-Steaua Bucuresti rangadó a román labdarúgó-bajnokságban. Alexandru Deaconu a 73. percben fújta le a meccset, miután eltalálták. A botrány azt követően tört ki, hogy Cristian Sapunaru a 67. percben megszerezte a vezetést a hazaiak számára.

A gól után jött a botrány, a 70. percben a Rapid-szurkolók petárdákat és köveket dobtak be a pályára, egy kő fejbe is találta Alexandru Deaconu bírót, aki háromperces szünetet rendelt el.

Az újrakezdés után azonban újra megpróbálták a tribünről egy gyújtóval eltalálni a sípmestert, aki azonnal lefújta a mérkőzést. A Steaua focistái rögvest az öltözőbe menekültek, miközben a hazaiak egyszerre könyörögtek a játékvezetőnek és az ellenőrnek a folytatásért.


A Realitatea hírtelevízió értesülései szerint a két csapat játékosai az öltözőben összeverekedtek - ezt azonban később más források cáfolták.

Constantin Zotta, a Rapid alelnöke szerint az esetért azok a Steaua-drukkerek a felelősek, akik elvegyültek a hazai hívek között, s köveket kezdtek hajigálni.

A mérkőzés három pontját várhatóan 3-0-s eredménnyel a Steaua kapja meg. A Rapidot a stadionbezárás mellett tíz pont levonás is fenyegeti.

A találkozó után Mircea Rednic, a Rapid trénere bejelentette lemondását, a sportszerűtlen körülményekre hivatkozva. "Azért lépek vissza, mert a román futball legyőzött engem. Rájöttem, hogy itt nem lehet semmi jót csinálni" - mondta Rednic.

A Rapid 45 ponttal a harmadik a tabellán a Cluj (56) és a Steaua (47) mögött.