Vágólapra másolva!
Barátságos mérkőzésen a német válogatott volt U19-es labdarúgóink ellenfele, és Németh Krisztiánék 1-1-es döntetlent értek el a kontinens élvonalába tartozó rivális ellen.

Az MLSZ honlapja szerint Sisa Tibor szövetségi edző a Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Korcsmár Zsolt (Debreceni András, 46.), Lengyel Dániel, Kádár Tamás - Busai Attila, Gál András, Dudás Ádám (Nagy Olivér, 48.), Koman Vladimir, Szabó László (Présinger Ádám, 90.) - Németh Krisztián (Takács Marcell, 82.) összeállításban küldte pályára csapatunkat, amelyben minden csapatrészbe jutott idegenlégiós, hiszen Gulácsi és Németh Liverpoolban, Kádár Newcastle-ban, míg Koman a Sampdoriában profiskodik.

Az első félidő a vendégek fölényét hozta, és a 29. percben vezetést is szereztek a németek, egy bal oldali szögletet követően Risse visszaelmelt a kapu elé, Aydilek pedig közelről a jobb alsó sarokba lőtt.

A fordulás után feljavult csapatunk, több helyzetet is kidolgozott, és a 66. percben össze is jött az egyenlítés. Ekkor Nagy Olivér végzett el hatalmas bedobást, a labda a 16-oson belülre szállt, Busai Attila pedig magasra ugorva a vetődő kapus mellett a jobb felső sarokba fejelt. A hajrában mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek a győztes gól megszerzésére, de hol Gulácsi, hol a német portás védett bravúrral, így maradt az 1-1.

Forrás: MTI

Németh Krisztiánra nagyon figyeltek a német védők

"A második félidőben felülmúltuk az Európa élvonalába tartozó német válogatottat" - nyilatkozta az MLSZ honlapjának a mérkőzés után Sisa Tibor. "Már az elsőben is voltak helyzeteink, de ekkor még ellenfelünk volt veszélyesebb. Játékunk még javulni fog, mert többen is csupán egy-két tétmeccsel a lábukban érkeztek a találkozóra. A németek gyors, korszerű futballt játszottak, nagy siker ellenük a döntetlen, ami megmutatta, mire számíthatunk majd az Eb-selejtezők májusi elitkörében, ahol már nem lesz gyenge csapat."

barátságos mérkőzés:
Magyarország - Németország 1-1 (0-1)
gól:
Busai (66.), illetve Aydilek (29.)