Vágólapra másolva!
Szokásunkhoz híven tíz gólt most is összeszedtünk az elmúlt hét terméséből, van közötte három szemtelen átemelős találat, távoli löket, felső sarokba csavart, illetve ágyúzott szabadrúgás, és félfordulattal kapuba küldött labda. A gólszépségversenyen indulók között olyan neveket találhatunk, mint Ribéry, Xavi, Keita vagy Gekasz, nézze meg mind a tizet, aztán szavazzon a legszebbre!

Megfeleződött a Bajnokok Ligája 16-os mezőnye, az ugyan majd csak kedden derül ki, hogy az Inter vagy a Liverpool lesz-e a nyolcadik utas, de arra már fényre derült, hogy a kétszeres UEFA-kupa-győztes Sevilla nem lesz érdekelt a negyeddöntőben. Pedig az andalúzok nagyon bekezdtek odahaza a Fenerbahce ellen, már a 9. percben 2-0-ra vezettek, előbb Dani Alves varrt be egy szabadrúgást, majd Seydou Keita bombázott a léc alá. Ami közös a gólokban, hogy a törökök kapusa, Volkan Demirel mindkettőben benne volt, de a mali védekező középpályás találata így is olyan látványosra sikerült, hogy itt a helye.

173101outform.html400350


A Barcelona összességében simán vette a Celtic képezte akadályt, hiszen a katalánok már Glasgow-ban is nyertek 3-2-re, és az otthoni meccset is behúzták 1-0-ra. A győztes gól minden edzőképző tanfolyamon oktatófilmbe illő szakanyag lenne, először is az, ahogy Ronaldinho jobbra nézett, és közben balra passzolt, majd Sylvinho mértanian megrajzolt beadása, végül pedig Xavi improvizatív mozdulata, ahogy a levegőben érkező labdát a hálóba juttatta.

173102outform.html400350


Az UEFA-kupában a Bayern egy ötössel zárta le brüsszeli túráját, a visszavágót már felesleges is lenne lejátszani, na de a szabály, az szabály. A bajorok idei menetelésének egyik fő letéteményese, a francia Franck Ribéry csak a kispadon kezdte a meccset, de a második félidőben pályára küldte Ottmar Hitzfeld, és ha már ott volt, akkor meg is mutatta, milyen az, amikor egy kapusnak egészen pontosan nulla százalék esélye van egy felsősarkos szabadrúgás hárítására.

173103outform.html400350


A hétvégén divatba jöttek az átemelős gólok, egyik szebb volt, mint a másik, be is szavaztuk mind a hármat, amelyet láttunk. Elsőként álljon itt a görög Teofanisz Gekasz gólja, aki a Hannover ellen tréfálta meg Enke kapust, aki talán egy nagy lövésre számítva egészen az ötösig kijött, erre a hellén gólgyáros finom mozdulattal átlöbbölte a labdát a feje fölött. (az összefoglaló elején látható a gól)

173104outform.html400350


Hasonlóan pimasz megoldást választott Riga, a spanyol bajnokságban sereghajtó Levante kameruni légiósa, aki észrevette, hogy a sevillai Palop kinn áll a kapujából, és jó messziről ráívelte a labdát, ami a meglepett hálóőr feje fölött a hálóba vágódott. Igaz, végül ez a szenzációs találat sem volt elég ahhoz, hogy a Levante ponttal távozzon a Sánchez Pizjuan-stadionból.

173105outform.html400350


A harmadik átemelős gól a Valencia-Depor találkozón született, mindkét csapat jócskán várakozáson alul szerepel ebben az idényben, de ennek ellenére jó kis meccset játszottak. A hazaiak már 2-0-ra vezettek, de a Depor felállt, és végül elvitt egy pontot, a galíciak Sergio révén szépítettek, és a jelző ez esetben tényleg helytálló, mert igazán parádés volt, ahogy a beadásra számító Hildebrandot átverte egy laza mozdulattal. (00:52-nél látható az összefoglalóban)

173106outform.html400350


Ha már megmutattuk Ribéry mesteri csavarását, akkor érdemes megemlékezni Massimo Maccarone bődületes szabadrúgásáról, amivel megnyerte a Sienának a Fiorentina elleni toszkán derbit, és a gól eszmei értékén még az sem ront, hogy a csatárt vetkőzös ünneplése miatt második sárgával kiállította a bíró. A Maccarone háta mögötti kameraállásból látszik leginkább, milyen tökéletesen találta el a labdát, gyönyörűen tekeredett be a bal pipába, Frey hiába vetődött, nem érhetett oda.

173107outform.html400350


Szintén az olasz bajnokságban született Zdenek Grygera bombagólja, a Juventus cseh védőjét nem zavarta, hogy ezúttal a bal oldalon kellett játszania, és egy kipattanó labdát pokoli erővel szúrt kapura, Scarpi kapus ugyan beleért, de kész csoda, hogy nem sérült meg a keze. Grygera a folytatásban még egy gólpasszt is kiosztott Trezeguet-nek, így joggal nevezhetjük a Juve genovai nyerőemberének.

173108outform.html400350


A Cataniában is egy védő vállalta magára a csatárok szerepét, Cristian Silvestri volt az, aki a Cagliari ellen 0-1-s állásnál egyenlített, az sem volt csúnya, ahogy egy csapattársa a rövid oldalon sarokkal tette tovább a labdát, de igazából Silvestri vetődéses ügyeskedése jelentette az akció fénypontját.

173109outform.html400350


100 éve nem fordult elő olyan az FA-kupában, hogy csak egy gárda képviseli az élvonalat a négy között, most a Portsmouth mellett az egyaránt másodosztályú West Bromwich, Cardiff és Barnsley jutott be az elődöntőbe. A legsimábban Gera Zoltán csapata abszolválta a negyeddöntőt, a birminghamiek 5-1-re verték a harmadosztályú Bristol Roverst, a dialdalból Ishmael Miller egy triplával vette ki a részét, a három közül az első volt a legszebb, igazi erőcsatárhoz méltó módon lerázta emberét, aztán ballal szétlőtte a kaput 18 méterről. (00:50-nél kezdődik az említett góllal záruló akció)

173110outform.html400350


Az elmúlt héten Ronaldinho ollózós góljára érkezett a legtöbb szavazat.