Vágólapra másolva!
A világítás hiánya miatt sem a tavaszi idényben, sem a 2008/2009-es szezonban nem lehet élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendezni a REAC rákospalotai stadionjában.

A XV. kerületi önkormányzat a REAC honlapja szerint január 31-én kiadott egy közleményt, mely szerint május 26-ra elkészül a világítás. A következő szezonra a licenckérelmeket azonban március 15-ig kell benyújtani a magyar szövetség (MLSZ) illetékes bizottságához és az anyagokban minden klubnak meg kell jelölnie egy világítással rendelkező stadiont, ahol hazai mérkőzéseit rendezi.

A REAC az önkormányzati állásfoglalásra hivatkozva halasztást kért, de nem kapott. Az MLSZ licencadó bizottsága egyértelműen jelezte: aki nem felel meg március 15-én mindenben az élvonalbeli indulási feltételeknek, az nem kap elsőosztályú licencet a következő szezonra.

"Nem akarunk felelősöket keresni, a szabályok világosak és egyértelműek, az MLSZ ezek alapján döntött" - mondta az MTI-nek Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója. "Tavasszal Sopron-REAC néven Sopronban játsszuk otthoni meccseinket, az edzések hét közben Budapesten lesznek, kizárólag a hazai találkozóinkra utazunk le Sopronba. A jövőről zajlanak az egyeztetések, Rákospalotán nagyon komoly utánpótlás-nevelés folyik, ezt mindenképpen folytatni akarjuk, a többi majd kialakul."

A klub harmadik éve szerepel a legmagasabb osztályban és a XV. kerületi önkormányzat kezelésében lévő Budai II László Stadionban azóta nem oldódott meg a világítás. Az érvényben lévő licencszabályzat értelmében csak az a csapat szerepelhet az élvonalban, amely rendelkezik olyan létesítménnyel, ahol hazai mérkőzéseit villanyvilágítás mellett is meg tudja rendezni.