Vágólapra másolva!
Felmentették a doppingvádak alól Romariót, a brazilok világbajnok labdarúgóját, aki így visszatérhet a pályára.

A döntést a helyi legfelsőbb sportbíróság hozta meg elfogadva a 42 éves klasszis azon védekezését, hogy a lebukásához vezető finasterid nevű szert hajhullás ellen szedte.

"Korábban is használtam már, tudtam, hogy szerepel a doppinglistán, de nem értem, miért került oda, amikor nem leszek sem gyorsabb, sem kitartóbb tőle, a hajhullás ellen viszont nagyon hatásos" - mondta Romario, aki 1994-ben nyert vb-t a dél-amerikai együttessel, s saját számításai szerint pályafutása alatt 1000 gólt szerzett.

Egy doppingszakértő egyébként megerősítette ezt az állítást, viszont hozzátette: azért tiltják a finasterid használatát, mert elősegíti a teljesítményfokozásra alkalmas anabolikus szteroidok felszívódását a szervezetben.

A futballista jelenleg hazája bajnokságában, a Vasco da Gamában szerepel. Korábban kilátásba helyezte, hogy március 30-án, szerződése lejártakor abbahagyja az aktív játékot - az eltiltása eredetileg április 19-ig szólt -, a mostani döntés fényében azonban elképzelhető, hogy változtat az elképzelésén.