Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első fokon kizárta az FC Sopront az első osztályú bajnokságból. A döntés nem jogerős, a soproniak az írásos határozat kézhezvétele után 15 napon belül nyújthatnak be fellebbezést.

Az MLSZ hivatalos honlapja szerint a testület azzal indokolta döntését, hogy a soproniak nem rendelkeznek élvonalbeli licenccel, amely nélkül a versenyszabályzat értelmében nem szerepelhetnek a Soproni Ligában.

Ezenkívül a nyugat-magyarországiaknak másfélmilliós büntetést is kell fizetniük, ha három napon belül nem rendezik tartozásukat korábbi játékosukkal, Sira Istvánnal szemben. Erről tavaly november 5-én már megállapodtak a futballistával, a fizetési határidő december 24. volt.

A magyar szövetség elsőfokú licencadó testülete január 4-én döntött a licencmegvonásról arra hivatkozva, hogy a klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben is tartozása van. A soproniak nem fellebbeztek a határozat ellen, így az január 28-án jogerőre emelkedett.

Amint jogerőre emelkedik a kizárás, az FC Sopron automatikusan a tabella utolsó, 16. helyére kerül nulla ponttal. Mivel azonban a csapat lejátszotta mérkőzéseinek felét a Soproni Ligában, így a többi együttes megtarthatja az ellene szerzett pontokat. A tavaszi szezonban a Sopron aktuális ellenfele mindig szabadnapos lesz, és a mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel kapja meg.