Vágólapra másolva!
Jens Lehmann immár 531 perce nem kapott gólt a német válogatott kapujában, amivel megjavította saját rekordját. Ez annak ellenére sikerült neki, hogy az osztrákok elleni szerdai mérkőzésen többször is nagyot hibázott, és csak a szerencse mentette meg a góltól. 

A 38 éves, vb-ezüstérmes kapus elsősorban rossz ütemű kimozdulásaival okozott veszélyt a saját kapuja előtt, a védőtársak és a keresztléc azonban megóvták a hálóját, így a Nationalelf visszafogottabb teljesítménnyel is simán, 3-0-ra nyert a nyári Európa-bajnokság társrendezőjének otthonában.

A győzelem azt jelentette, hogy Lehmann két perccel felülmúlta korábbi csúcsát: 2002 augusztusa és 2005 februárja között 529 percen keresztül nem találtak be neki az ellenfelek. A mostani gólmentes időszak tavaly augusztus óta tart. Akkor az Anglia elleni 2-1-es siker alkalmával Frank Lampard vette be Lehmann kapuját.

A szigetországiak a szerdai játéknapon a másik Eb-házigazda Svájc ellen léptek pályára, a háromoroszlánosok Fabio Capello bemutatkozó mérkőzésén 2-1-re győztek Wembleyben.

"Rendet kellett tenni a fejekben azok után, hogy Anglia lemaradt az Eb-ről. Ez meglátszott az első félidőben, amikor nagyon idegesen futballoztunk, de a második játékrészben számos lehetőséget dolgoztunk ki, ám a svájci kapus bravúrjai miatt a többségét kihasználatlanul hagytuk" - nyilatkozta az olasz szakvezető, aki kiemelte, hogy védekezéssel elégedett volt, mert a riválisnak alig akadt gólhelyzete.

Kollégája, Köbi Kuhn nem volt büszke a vereségre, de elégedetten értékelte, hogy játékosai "szembe mertek nézni az angolokkal".

A többi mérkőzés közül kiemelkedett az olasz-portugál és a spanyol-francia csata. Előbbin a világbajnok Squadra Azzurra magabiztosan 3-1-re győzött, így Roberto Donadoni kapitány elégedetten nyugtázta, hogy csapata már most remek formában van, bár szerinte ez még csak a kezdet. Ezzel tovább tart a portugálok olaszok elleni rossz sorozata, hiszen 31 éve nem tudtak nyerni az itáliai gárda ellen.

Utóbbi meccsen hazai pályán a spanyolok nyertek egy góllal, ugyanakkor a beszámolók szerint a vb-döntős játszott fölényben. Ennek megfelelően Raymond Domenech úgy értékelt, hogy a vereség ellenére több pozitívumot látott, mint negatívumot.

Az Eb-résztvevők további csatáin a lengyelek a cseheket győzték le 2-0-ra, míg Hollandia Horvátországban nyert 3-0-ra, a török-svéd párharcon pedig nem született gól. Pályára lépett a címvédő görög csapat is, amely Finnországot múlta felül, ugyanakkor az egyik legrosszabb teljesítményt az Izraelben 1-0ra alulmaradó románok nyújtották.