Vágólapra másolva!
Véget ért az Afrika-kupa, barátságos mérkőzések tömkelegére került sor, és a topligákban is nagyüzem volt, úgyhogy bőséges kínálat akadt szép gólokból az elmúlt héten is. Volt olyan, aki egy rosszul eltalált lövésből is gólt ért el, volt, aki a rosszabbik lábával is látványosan célzott, és egy 18 éves tehetség is felvillantotta képességeit, amikor első labdaérintéséből bevette az ellenfél kapuját. És persze a szokásos bombagólok sem maradhatnak el, nézzék meg e heti tízes listánkat, aztán szavazzanak a legszebbre!

A hétvégén ért véget az Afrika-kupa, amelyen megdőlt az eddigi gólrekord, a nagy számok törvénye alapján született egy-két mesés találat, ilyen volt például az angolai Manuchóé az Egyiptom elleni negyeddöntőben, amikor jó 30 méterről rojtozta ki a jobb felsőt egy balos ágyúzással. Manucho négy gólt szerzett a tornán, a játékát látva már érthető, hogy miért szerződtette a Manchester United.

170501outform.html400350


Szintén a későbbi győztes Egyiptom volt az elszenvedője Kader Keita nagyjelenetének, a Lyon elefántcsontparti légiósa az elődöntőben villant meg, ő Manuchóval ellentétben a bal pipát nézte ki magának, ami viszont közös a két gólban, hogy ez sem ért továbbjutás, mivel a Fáraók végül 4-1-re nyertek.

170502outform.html400350


Az Elefántoknak végül a bronz sem jött össze, a házigazda Ghána elleni találkozót ugyanis 4-2-re elbukták Drogbáék. A 10. percben Sulley Muntari szerzett vezetést a Fekete Gyémántoknak egy bődületes szabadrúgásgóllal, a szöget elnézve inkább egy jobblábas játékos állhatott volna a labda mögé, de a Portsmouth középpályását ez nem zavarta, és ballal is védhetetlenül tüzelt a bal vinklibe. (rögtön az összefoglaló elején látható a gól)

170503outform.html400350


Hét közben rengeteg barátságos meccsre került sor, az egyaránt Eb-résztvevő csehek és lengyelek Cipruson randevúztak, és végül a polákok örülhettek, mivel 2-0-s győzelmet arattak. A második gól különönsen szépre sikeredett, Mariusz Lewandowski egy eléguruló labdát nem állítgatott, nem tologatott, hanem jobbal, 16 méterről tanítanivalóan csavarta a kapuba.

170504outform.html400350


Nem volt könnyű helyzetben Carlo Ancelotti, aki a Siena elleni bajnokin ugyan pályára küldte Ronaldót és Pippo Inzaghit is, de Kaká hiányában kevés ötlet volt a piros-feketék játékában, ha meg helyzetbe kerültek a csatárok, akkor az irányzékkal volt gond. A 63. percben a Milan trénere Serginho helyére Alberto Paloschit küldte be, aki korábban a Catania elleni kupameccseken mindkétszer gólt szerzett, de most csak azért került a keretbe, mert Gilardino eltiltás, Kaká és Pato pedig sérülés miatt kimaradt. Nos, a 18 éves támadó nem sokat vacakolt, a Siena védői talán még meg sem nézték, ki ez az új fiú a pályán, amikor Seedorf indítása után Paloschi kilőtte a jobb sarkot, amivel három ponthoz juttatta a BL-győztest. Még mondja valaki, hogy Ancelotti nem tud cserélni!

170505outform.html400350


Kezd magára találni a Valencia, amely legutóbb a Betist verte meg 3-1-re, és a győzelemben főszerepet vállalt David Villa, aki két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott. A 89. percben, 2-1-es állásnál a válogatott támadó volt az, aki bebiztosította a Turia-partiak sikerét, 25 méteres szabadrúgására mozdulni sem tudott Ricardo, a Betis kapusa, hasonlóan precíz csavarást általában David Beckhamtől szoktunk látni.

170506outform.html400350


Kiszolgálta közönséget a Real Madrid, amely 7-0-val küldte haza a Valladolidot, a gálából a királyi gárda két emblematikus figurája, Raúl és Guti is két góllal vette ki a részét. A szőke támadó középpályás másodjára egy kissé lecsúszott lövéssel is megzörgette a vendégek hálóját, legalábbis a felvétel alapján úgy tűnik, mintha csizmaszárral találná el a labdát, de van olyan, amikor egy rossz lövés is jól végződik.

170507outform.html400350


A szintén madridi Atlético is sikeresen zárta az elmúlt fordulót, a matracosok Santanderben gyűjtötték be a három pontot Diego Forlán duplájával. Az uruguayi rúgott egyet laposan jobbal, meg egyet a léc alá a rosszabbik, vagyis a bal lábával, nálunk a második gól került be a szépségversenybe, ami a felvételen 00:40-nél látható.

170508outform.html400350


Irány a Bundesliga, a Wolfsburg-Duisburg találkozó, amelyen a vendégek szereztek vezetést. A Farkasok azonban nem zuhantak össze, és érdekes módon a balbekk Marcel Schäfer vette kézbe a karmesteri pálcát, az önbizalommal jól álló védő előbb elengedett egy lapos lövést, amelyet védett a kapus, majd pár perccel később kioldott egy hatalmas bombát, amely szétszakította a bal felsőt, Roberto Carlosnak is becsületére vált volna egy ekkora dugó. (01:50-nél tekinthető meg)

170509outform.html400350


És a végre egy szépséges jelenet a Ligue 1-ből, a bajnok Lyon a Sochaux-t páholta el 4-1-re a hétvégén, az eredmény persze csalóka, mert nem volt ez ennyire, sima, a Lyon harmadik gólja például a 91. percben született, de érdemes volt várni rá, Sidney Govou ugyanis nagyon kicentizte a lövését, nehéz ennél szebben felküldeni a labdát a bal felső sarokba.

170510outform.html400350


Az elmúlt héten Gera Zoltán góljára érkezett a legtöbb szavazat.