Vágólapra másolva!
A nagy és látványos gólokat kedvelők most is jól teszik, ha szépen végignézik gólszépségversenyünk e heti kínálatát, amelybe Gera Zoltán révén magyar játékos is bekerült, a népszerű Gerzson a Coventry védelmet firkálta meg egy picit. De a topligák sztárjai is képviseltetik magukat, az egyaránt győztes gólt szerző Alessandro Del Piero és Adrian Mutu is kihívta Gerát, bár azon sem lepődnénk meg, ha a Sportingot erősítő Joao Moutinho, vagy a livornói Nico Pulzetti gyűjtené be a szavazatokat.

Szerencsére ezen a héten is mutathatunk egy magyar gólt, méghozzá Gera Zoltán találatát, aki a Coventry elleni FA-kupa-találkozón csapata ötödik találatát jegyezte. A magyar válogatott csapatkapitánya ennél a gólnál is megmutatta, hogy miért ragaszkodik hozzá annyira a West Brom, az ilyen technikás futballistából ugyanis elég kevés van az erőfutballtól átitatott angol második vonalban. Gera már az átvétellel elküldött három védőt, aztán még az is belefért neki, hogy a kapust kicselezze, igazi mestermunka volt ez a gól.

170901outform.html400350


A Milan a hét közben a Livorno ellen végre utolérte önmagát, utolsó elmaradt mérkőzését is bepótolta, igaz, sok öröme nem lehetett benne a BL-győztes drukkereinek, mivel Ronaldo hosszú hónapokra kidőlt, és még a győzelem sem jött össze a hazaiaknak. Bezzeg Nico Pulzetti számára sokáig emlékezetes marad majd a meccs, mivel a második félidő elején mesés gólt csavart a jobb felsőbe.

170902outform.html400350

A Serie A hétvégi fordulójának rangadóját az egyaránt második helyre hajtó Juventus és Roma vívta, és ha csak annyit mondanánk, hogy a Zebrák egy szabadrúgásgóllal tartották otthon a három pontot, akkor is bizonyára sokan rávágnák, hogy Alessandro Del Piero lehetett az "elkövető". A Juve ikonja mestere az állított labdás szituációnak, ezt sokadszorra bizonyította, szegény Doni mire felemelte a kezét, a labda már visszafelé jött a hálóból. Az Alex-bombának nem csak a Juve-drukkerek örültek, hanem az Inter-fanatikusok is, mivel a kék-feketék így már 11 ponttal vezetik a tabellát, és lassan hűthetik a pezsgőt...

170903outform.html400350


A Milan parmai remijének köszönhetően a Fiorentina ismét pontelőnnyel tartja a negyedik, még BL-selejtezőt érő helyet, a Violák ugyan nem éppen sima meccsen pipálták ki a Cataniát, de utólag a nagy többség úgyis csak a győzelemre emlékszik majd. Na meg Adrian Mutu góljára, amely végül eldöntötte a meccset, a román csatár megfogadta a serdülőedzők leggyakrabban előhozott intelmét (Ne cipeld a labdát, lövésből lesz a gól!), és jó 20-ről beküldte a labdát a léc alá.

170904outform.html400350


Az Udinese is szeretne odaférni a húsosfazékhoz, és ennek megfelelően kellemetlenkedett egy sort Reggio Calabriában, ahol Di Natale remeklésének köszönhetően 3-1-es győzelmet aratott. A délieknek azért annyi szépségtapasz jutott, hogy Francesco Modesto gólja sikerült a legattraktívabbra az összecsapáson, a védő csatárokat megszégyenító módon fordult le Ferronettiről, hogy aztán mindenkit meglepve éles szögből a hosszú felsőbe ágyúzzon. (az összefoglalóban 02:55-nél látható)

170905outform.html400350


Hajnal Tamás leendő klubja, a Borussia Dortmund finoman szólva sem vitézkedik a Bundesligában, a sárga-feketék a Cottbus ellen próbálták visszaszerezni a szurkolóik szimpátiáját, ugyanis a BVB elbukta a Schalke elleni Ruhr-vidéki-derbit, ami arrafelé élet-halál fontosságú. A Cottbus ellen aztán sikerült visszacsalogatni a mosolyt a drukkerek arcára, a jókedvet elsősorban a horvát Mladen Petric biztosította, aki már az 5. percben beakasztott egy ordas nagy gólt a rövid felsőbe, aztán gólöröm gyanánt kidobta a mezét a szurkolóknak, persze megtehette, hiszen volt rajta még egy ugyanolyan dressz, bár az ilyenkor szokásos sárgát azért így is megkapta.

170906outform.html400350


A Bordeaux igazi mészárlást rendezett a Monaco ellen, a Girondins a második félidőben nem kevesebb, mint hat alkalommal küldte középkezdéshez a nagyhercegség csapatát, így a vége teniszeredményt idéző 6-0 lett. A második döfést Johan Micoud vitte be, az irányító a csapattársáról elépattanó labdát kiszorított helyzetből is elsőrangúan vágta a kapus szeme közé.

170907outform.html400350


A Recreativo-Deportivo spanyol bajnoki első hallásra kevés futballrajongót hozott lázba, de a két veszélyes pozícióban lévő együttes élvezetes meccset vívott egymással, amelyet végül a Huelva nyert meg 3-2-re. A Recre nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot, mivel Beto az 1-1-et jelentő fejes után vetkőzésbe kezdett, és így megkapta második sárga lapját, vagyis a házigazda 10 emberrel hozta össze a győzelmet. A francia Florent Sinama-Pongolle-t sem nagyon zavarta, hogy eggyel kevesebben vannak a pályán, és az 57. percben szédületesen eltalált lökettel porolta le a bal pipát. (04:05-nél látható a videón)

170908outform.html400350


A portugál bajnokság góljaiból elég ritkán szemezgetünk, de most kivételt teszünk, és két szépségdíjas találatot is betettünk a válogatásba, az első a Sporting-Amadora mérkőzésen született, és Joao Moutinho nevéhez fűződik, a lisszaboniak középpályása a vizes pályán nem az ilyenkor hatásos fegyvernek bizonyuló lapos suhintással próbálkozott, inkább takarásból elcsavarta a labdát a kapu bal oldalába.

170909outform.html400350


A másik gól a Braga-Setubal meccsről került be, Fehér Miklós egykori klubja otthon zakózott 3-2-re, a vendégek harmadik gólja nem volt gyenge, Elias remekül kerülte meg a védőjét, aztán mielőtt a másik hátvéd odaért volna, a bal felsőbe tette a bőrgolyót. (00:25-nél látható)

170910outform.html400350


Az előző héten Guti góljára érkezett a legtöbb szavazat.