Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzései, illetve az UEFA-kupa visszavágói mellett a hét végi bajnokik kissé háttérbe szorultak, és álomcsapatunkban is azok a focisták vannak többségben, akik a nemzetközi porondon remekeltek. Igaz, akad közöttük olyan, aki a hét végén volt eredményesebb, mint például a Liverpool FC támadója, Fernando Torres, vagy a Manchester United klasszisa, Cristiano Ronaldo.

Kapus:

Marco Storari (olasz, Cagliari): a Serie A sereghajtója nem nyugodott bele abba, hogy sokak szerint esélye sincs a bennmaradásra, és a hét végén a Lazio elleni győzelemmel kissé közelebb került az előtte állókhoz. Ehhez persze kellettek a télen igazolt kapus, Storari bravúrjai is, a hálóőr több alkalommal is hatalmas védést mutatott be.

Hátvédek:

Mickael Chretien (marokkói, AS Nancy): az RC Lens elleni hazai győzelemmel a Nancy gárdája megerősítette helyét a Ligue 1 dobogóján, de sokáig úgy tűnt, hogy a gárda egyetlen ponttal sem gazdagszik majd a meccsen. Hogy a hajrában sikerült fordítani, az nagyban volt köszönhető a jobbhátvéd Chretiennek, hiszen mindkét találatot az ő előretörése előzte meg.

Jonathan Woodgate (angol, Tottenham Hotspur): a szezon első trófeáját Angliában a Spurs nyerte meg, köszönhetően annak, hogy a fináléban hosszabbítás után legyőzte az esélyesebbnek tartott Chelsea FC-t. A Woodgate vezette védelem egyrészt szinte tökéletesen semlegesítette Didier Drogbáékat, a középhátvéd ráadásul maga fejelte a győztes találatot.

Manuel Friedrich (német, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyáriakat egyre komolyabban kell venni a Bundesligában és az UEFA-kupában is. A leverkuseni együttes utóbbi sorozatban 5-1-es győzelemmel ütötte ki a török Galatasarayt, a bajnokságban pedig 1-0-ra nyerte meg az FC Schalke 04 elleni rangadót - köszönhetően Friedrich góljának.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal CF): a Sárga Tengeralattjáró a hét közben ugyan búcsúzott az UEFA-kupától (a Zenit Szankt-Petyerszburg 2-1-es legyőzése kevés volt a továbbjutáshoz), de a bajnokságban továbbra is tartja magát a harmadik helyen. Az Athletic Bilbao ellen a balhátvéd Capdevila érte el a győztes gólt, előtte pedig egy alkalommal a gólvonalról mentett.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): a Vörös Ördögök luzitán szélsője az Olympique Lyon elleni BL-meccsen még nem csillogott, bár itt is akadt pár veszélyes megmozdulása, a Newcastle United elleni bajnokin viszont megint kiválóan futballozott. Két gólja mellett egy gólpasszt is adott, és a Szarkák védelme tehetetlen volt vele szemben.

Daniele de Rossi (olasz, AS Roma): a Farkasok remek hetet zártak, hiszen két nagyon fontos mérkőzést nyertek meg. A Bajnokok Ligájában a Real Madrid ellen sikerült egygólos előnyt szerezniük a visszavágóra, majd a bajnokságban a Fiorentina ellen is begyűjtötték a három pontot. De Rossi mind a két találkozón szinte hibátlanul hajtotta végre védekező feladatát a középpályán.

Andrea Gasbarroni (olasz, Parma FC): a hét vége legfordulatosabb mérkőzését Torinóban játszották, ahol a hazaiak háromgólos hátrányból álltak fel, és értek el 4-4-es döntetlent. A pármaiak legjobbja az összecsapáson Gasbarroni volt, aki kétszer is betalált, ám a hajrában, a torinóiak egyenlítő góljánál már nem volt a pályán, mivel lecserélték.

Geoffrey Dernis (francia, AS Saint-Etienne): a Zöldek nem éppen hagyományaiknak megfelelően szerepelnek a Ligue 1-ben, de a hét végén az SM Caen ellen szép győzelmet arattak, ráadásul idegenben. A mérkőzés hőse a vendégek középpályása, Dernis volt, aki két egészen káprázatos találatot is szerzett.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): a katalánok a múlt héten lejátszott két mérkőzésükön egészen fantasztikusan futballoztak. A Bajnokok Ligájában idegenben verték 3-2-re a Celtic FC-t, és Messi itt két gólt ért el, majd az argentin támadó a hét végi, Levante UD elleni bajnokin aratott 5-1-es győzelemből is góllal és gólpasszal vette ki a részét.

Fernando Torres (spanyol, Liverpool FC): a Vörösöket sokan leírták az elmúlt időben, de Rafa Benítez együttese két győzelmet is aratott a múlt héten. Az értékesebb az FC Internazionale elleni 2-0-s BL-diadal volt, amelyhez Fernando Torres elsősorban azzal járult hozzá, hogy kiállították róla Marco Materazzit. A hét végi, Middlesbrough FC elleni bajnokin aztán mesterhármassal bizonyította, hogy a gólszerzéshez is ért.

www.infosport-focivilag.hu