Vágólapra másolva!
A Juventus 8. perctől  emberelőnyben játszott Burdisso kiállítása miatt az Internazionale otthonában és kétgólos hátrányt ledolgozva 2-2-es döntetlent ért el a labdarúgó olasz kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A 8. percben megfogyatkozott az Inter a Juve ellen, Del Piero lépett volna ki, de Burdisso becsúszva buktatta hátulról, amiért Farina játékvezető kiállította az argentin védőt.

Mégis a kék-feketék kerültek kedvezőbb pozícióba a második játékrész 9. percében, amikor Pelé ívelt a kapu elé, és a Buffont helyettesítő Belardi, valamint Legrottaglie egymásra várt, a Juve-specialista Cruz pedig a hálóba bólintott. Érdekesség, hogy ekkor mindössze kilenc Inter-játékos volt a pályán, mert Solarit éppen ápolták.

Húsz perccel később ismét a Kertész becenévre hallgató argentin támadó villant, ezúttal César adott középre balról, Cruz pedig a rövid saroknál érkezett, és Boumsongot megelőzve pöccintett a jobb alsóba.

A kétgólos hátrányban lévő Juve azonban nem zuhant össze, Trezeguet emelt az érkező Del Piero lábára, aki ballal, kapásból bombázott 13 méterről a léc alá. Ahogy Cruz első góljánál, ekkor is mindössze kilencen voltak a gyepen a hazaiak, mert Materazzit vette kezelésbe az orvosi stáb a védő nem is tudta később folytatni a játékot, Vieira váltotta.

A szépítés után az egyenlítés is összejött a Zebráknak, Palladino jobboldali szögleténél Boumsong túlugrotta Cruzt, és a francia védő bombaerős fejese a lécről vágódott a gólvonal mögé. A végén Cruzé lehetett volna a slusszpoén, de 15 méterről a jobb kapufát találta el, így nagyon izgalmas visszavágó várható Torinóban.

A Roma Genovába látogatott, ahol a fővárosiak egykori sztárjával, Antonio Cassanóval felálló Sampdoria várt a Farkasokra. A Romából hiányzott Totti, Perrotta és Juan, Doni helyett pedig Curci védett. Mozgalmasan indult a meccs, Vucinic jobbról gurított középre, ahol Mancini csele bejött, de a lövésébe beleléptek, a kipattanót De Rossi küldte rá, a kapu ekkor viszont már nem forgott veszélyben.

A túloldalon Bonazzoli bólintott a jobb sarok mellé, majd Panucci lecsúszott beadásda kishíján behullott a Samp kapujába, a felső kapufa hárított. A 18. percben emberhátrányba került a Roma, Mexes Cassano buktatásáért megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

Helyzettel kezdte az emberelőnyt a hazai alakulat, Bonazzoli nem találta el a labdát, ami így lett jó Delvecchiónak, de pár centi hiányzott a gólhoz. A 38. percben Sala ugyan közelről Curci kapujába kotorta a labdát, de az esetet megelőzően Cassano szabálytalankodott, így maradt a 0-0. Vucinic még a szünet előtt változtathatott volna az eredményen, de Mancini centerezése után ajtó-ablak helyzetben melléfejelt.

A második félidőben aztán a gólok is megérkeztek, Ziegler 25 méterről vállalkozott lövésre, a labda elsuhant Cassetti lába mellett, Curci csak beleütni tudott, és végül a bal alsóban pihent meg. Ami nem ment fejjel Vucinicnek, az ment neki lábbal, ballal gurított Mirante kapujába, így a Roma az idegenbeli gól miatt előnyösebb helyzetből várja a visszavágót.

A játéknap harmadik mérkőzésén az Udinese nagyon megszenvedett a Cataniával, de végül 3-2-re győzni tudott.

olasz kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Internazionale - Juventus 2-2 (0-0)
gól:
Cruz (54., 74.), illetve Del Piero (79.), Boumsong (85.)
piros lap: Burdisso (8., Inter)

Sampdoria - Roma 1-1 (0-0)
gól:
Ziegler (62.), illetve Vucinic (69.)
piros lap: Mexes (18., Roma)

Udinese - Catania 3-2 (1-2)
gól:
Ferronetti (9.), Pepe (70., 11-esből), Felipe (76.), illetve Izco (12.), J. Martinez (31.)
piros lap: Edusei (89., Catania)

csütörtökön:
Lazio - Fiorentina 21 ó
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.