Vágólapra másolva!
Zajlik az élet a Hungária körúton: miközben az MTK egyik legjobbja, Bori Gábor Angliába igazolt, egy korábbi kulcsjátékos, Hrepka Ádám pedig öt hónap után újra csatlakozott a kék-fehérekhez, az egyesületnek a tavaszi szezonon kívül jogi csatározásra is fel kell készülniük, miután az MLSZ  fegyelmi bizottsága első fokon hat büntetőpont levonásával sújtotta a listavezetőt.

Az MLSZ álláspontja szerint az MTK Németh Krisztián és Simon András Liverpoolba való eladásakor nem hajtotta végre a szövetség egyik 2006-os határozatát, amely kötelezi a sportszervezeteket, hogy a labdarúgók külföldre igazolása esetén szerződésben rögzítsék: melyik fél fizeti ki az MLSZ-nek az átigazolás díj 4+1 százalékát. Az MTK már jelezte: fellebez az ítélet ellen, mert úgy véli, a sporttörvény ide vonatkozó paragrafusai szerint nem tartozik fizetési kötelezettséggel az MLSZ felé.

A napokban jelentős változások történtek a kék-fehérek játékoskeretében is. Biztossá vált, hogy Bori Gábor a Leicester Citynél folytatja pályafutását, a szerződés szerint a középpályás májusig kölcsönben szerepel az angol másodosztályú együttesnél, amelynek opciós joga van rá, hogy ezután végleg szerződtesse a játékost.

Öt hónap után visszatért viszont a Hungária körútra a csapat korábbi erőssége, Hrepka Ádám, akinek nem sikerült valóra váltani terveit a holland NEC Nijmegennél.


Amint a támadó munkatársunknak adott interjújában elmondta, a nehéz időszak után mostanra sikerült feldolgoznia a kudarcot, és azon lesz, hogy régi formáját visszanyerve ismét felhívja magára a figyelmet.