Vágólapra másolva!
Ismét Plamen Markov irányítja a bolgár labdarúgó-válogatottat. A szakember - aki a 2004-es Eb után távozott - két évre kötelezte el magát újra a csapathoz.

"Több külföldi trénerrel, így Terry Venablesszel, Srecko Kataneccel, Oleg Romancevvel és Walter Zengával is tárgyaltunk, de ők nem akartak Bulgáriában élni, ráadásul rájöttünk, hogy túl drága lenne őket alkalmazni" - mondta Boriszlav Mihajlov, a szövetség elnöke.

A válogatott előző kapitánya, Hriszto Sztoicskov tavaly áprilisban távozott, azóta Sztanimir Sztoilov és Dimitar Penev irányította a munkát ideiglenes jelleggel, a gárda azonban nem kvalifikálta magát az idei, osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalra.

A bolgárok a címvédő olaszokkal, valamint az írekkel, a ciprusiakkal, a grúzokkal és a montenegróiakkal találkoznak majd az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban.

Új kapitányt kapott az ukrán válogatott is, a gárdát a jövőben Alekszej Mihajlicsenko dirigálja. A szakember szerződése a 2010-es, dél-afrikai világbajnokság végéig szól.

Mihajlicsenko a december elején távozott, egykori aranylabdás Oleg Blohint követi a nemzeti együttes kispadján.

Az új tréner játékosként háromszor szovjet (Dinamo Kijev), egyszer olasz (Sampdoria), ötször pedig skót (Glasgow Rangers) bajnok volt. Mostanáig az ukrán U21-es válogatottat irányította.