Vágólapra másolva!
Ha hinni lehet a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának (amelyet a vezetés alkalmasnak tart arra, hogy "hitelesen és megbízhatóan tolmácsolja a tényeknek megfelelő információkat a közvélemény felé"), akkor január 22-én, kedden végre fellebben a fátyol a hetek óta húzódó kapitánykérdésről. Eddig húsznál több név röppent fel, de vajon ki tudja a legtutibb információt?

"Kisteleki István, az MLSZ elnöke és dr. Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató tovább folytatja egyeztető tárgyalásait a szövetségi kapitány személyét illetően. Jelenleg még több választási lehetőség kínálkozik, de ezek csak az elkövetkező napokban kristályosodnak ki" - állt az MLSZ január 13-i közleményében.

Január 22-én azonban már valakit meg kell neveznie Kisteleki Istvánnak, ám informátoraink egymásnak ellentmondó adatokkal szolgáltak. Így összevetettük a sajtóértesüléseket és neveket, s megpróbáltuk csoportosítani a jelölteket.

Aki befuthatnak

Várhidi Péter

Nemcsak olvasóink 88 százaléka érzi úgy, hogy nem lesz változás a kapitányi posztot illetően. A szappanopera-hosszúságú ügy már-már médiahack-jelleget ölt, hiszen ki beszélt volna ennyit a magyar válogatottról, ha szép csendben meghosszabbítják Várhidi Péter december 31-én lejáró szerződését?

A hírek most bejárják a világsajtót, a szövetség szponzorai elégedettek lehetnek, hiszen megvan a kellő felhajtás.

Várhidi mellett szól,
- hogy a jelöltek között van,
- hogy az elnökség több tagja támogatja,
- hogy a szlovákok elleni, limassoli mérkőzésre az ő keretét turbósította fel az MLSZ,
- hogy a közvélemény mellette áll (persze utóbbi annak idején Lothar Matthäust sem mentette meg)

Bora Milutinovic

Az újvidéki Magyar Szó jóvoltából váratlanul felröppent a hír, az MLSZ tárgyal Bora Milutinoviccsal is. A 64 éves szerb-mexikói szakember Guinnes-könyvbe illő rekordot tart, hiszen öt különböző válogatottat is irányíthatott világbajnokságon: Mexikót (1986), Costa Ricát (1990), az Egyesült Államokat (1994), Nigériát (1998) és Kínát (2002).

Bár csodatevőként emlegetik, azért nem árt tudni, 1986-ban és 1994-ben is a házigazdát irányította, s az utóbbi időben akadtak már bukásai. Ráadásul nem "olcsójános": legutolsó munkahelyén, Jamaicában évi egymillió dolláros fizetésért dolgozott, ám miután csapata zsinórban hat barátságos meccset elbukott, 2007. november 9-én menesztették.

Forrás: EPA

Hogy hogyan vélekedett kinevezéséről az újvidéki lap? "Pesten és Budán nem lesz neki könnyű. Sajnos nem a magyar nyelv lesz egyetlen problémája, sem a játékosgárda átlagossága, hanem a magyar szakemberek beteges féltékenysége, irigykedése és áskálódása. Eddig még mindenkit megfúrtak. Legyen 'mentségükre', hogy hazait, külföldit egyaránt."