Vágólapra másolva!
Gólszépségversenyünkben ezúttal kilenc gólt választottunk ki a múlt heti - igencsak bő - termésből. A távoli gólok ezúttal is dominálnak, ám az Olympique Marseille játékosa, Mathieu Valbuena kétszer is megmutatta, hogy nem csak bikázással lehet álomgólt szerezni. A Juventus jól összeszokott csatárduója, a David Trezeguet, Alessandro Del Piero kettős az olasz kupában és a Serie A-ban is bemutatta, hogy nagyon érzik egymást a kapu előtt, az olasz és a francia is nagyon nagy gólt lőtt, a gólpasszt pedig - élményszámba menő mozdulatokkal - egymásnak adták. Persze Joe Cole, Robinho, Giuseppe Rossi és Pedro León találatait is érdemes megcsodálni, majd jöhet a voksolás arra, amelyik a legjobban tetszett.

A hétvége egyik szenzációja volt, hogy az FA-kupában a hatodosztályú, totálisan amatőr Havant & Waterlooville kétszer is vezetett az Anfield Roadon a Liverpool ellen.

A bibliai mesével ellentétben, Góliát végül legyőzte Dávidot, 0-1-nél a brazil Lucas Leiva 20 méterről gyönyörűen csavart a kiscsapat kapujának bal felső sarkába.

169801outform.html400350


Az angol Ligakupában kialakult a döntő párosítása, a Tottenham és a Chelsea került a fináléba, a londoni Kékek a hazai győzelem után az Everton vendégeként is nyerni tudtak. A Goodison Parkban Joe Cole döntött, aki Malouda hosszú indítását remekül szelidítette meg, aztán félmagasan, nagy erővel lőtt Tim Howard kapujába (az összefoglalóban 03:25-nél látható).

169802outform.html400350


Az olasz kupában a negyeddöntők első felvonására került sor, az Inter sokáig tíz emberrel is 2-0-ra vezetett a Juventus ellen, de a hajrában egyenlíteni tudtak a Zebrák, az első gólt a David Trezeguet, Alex Del Piero hozta össze, a francia ballal tette vissza lövésre a labdát, amit a Juve 10-ese ballal zúdított kapásból a léc alá.

169803outform.html400350


A hétvégi, Livorno elleni bajnokin aztán ismét jól működött a Trezeguet, Del Piero csatársor, ketten együtt szerezték a torinóiak három gólját, a harmadik volt a legszebb, amikor Palladino passza után Alex remek ütemben emelt a francia gólzsák elé, aki jobbal nagyon bevágta a labdát a bal pipába.

169804outform.html400350


A Real Madrid megállíthatatlanul robog a címvédés felé, a királyi gárda ugyan ismét "necces" meccsen gyűjtötte be a három pontot, de a Villarreal elleni 3-2 éppen ugyanannyit ér, mintha 5-0-ra nyertek volna Raúlék. A madridiak első gólját az a Robinho szerezte, aki remek formát mutat hosszú hetek óta, a brazil támadó ezúttal Guti mesteri passzát simította be a bal alsóba.

169805outform.html400350


Bár a Villarreal a két rúgott gól ellenére nem szerzett pontot a Bernabéuban, de az egyik találat azért így is bekerült válogatásunkba, az olasz Giuseppe Rossi már az átvétellel helyzetbe hozta magát, aztán csodásan tekert a jobb sarokba, a lövés pontosságát mutatja, hogy az utóbbi időben rendre kapott gól nélkül záró Iker Casillas ezúttal tehetetlen volt. (az összefoglalóban 01:12-nál látható)

169806outform.html400350


Szintén öt gól született a Murcia-Levante találkozón is, amelyen a sereghajtó valenciai gárda az utolsó percekben csikarta ki a győzelmet. Nem volt csúnya a mindent eldöntő találat, Pedro León a 16-os sarkától nézte ki magának a hosszú felsőt, és oda is küldte a labdát, ugyan Notario kapus beleért a lövésbe, de hárítani már nem tudott (a felvételen 04:25-nél tekinthető meg a gól).

169807outform.html400350


Gólparádét rendezett a Marseille a Caen ellen, a 6-1-es diadalban oroszlánrésze volt Mathieu Valbuenának, aki két csodálatos találatot jegyzett a meccsen. Az elsőnél látszólag csak egy jó nagyot belebikázott a labdába, de hogy mennyire nem céltalanul püfölte kapura a bőrgolyót, az kiderül, amikor a mutatós légiút végén a bal felső saroknál púpozódik a háló. Nem mellesleg ezzel a góllal fordított 2-1-re az OM.

169808outform.html400350

Ha az előzőre azt mondjuk, hogy erőből szerzett gól, akkor a következőre mondhatjuk, hogy fifikás, fineszes, technikás, pengés, finom megoldás, Valbuena ezúttal a kaputól 20 méterre kapta meg a labdát, észrevette, hogy a Caen kapusa kicsit kinn áll, és lágyan alábökött a labdának.

169809outform.html400350


Az előző héten Alberto Gilardino góljára érkezett a legtöbb szavazat: