Vágólapra másolva!
Az Arsenal hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a városi rivális Tottenhammel az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Ahogy az várható volt, Arsene Wenger meglehetősen felforgatott csapatot küldött pályára az észak-londoni rivális ellen, a kapuban például Lukasz Fabianski állt, de Djourou, Denilson vagy Walcott sem tartozik az állandó kezdőemberek közé.

A túloldalon Juande Ramos kevesebbet variált, bár a kapusposzton ő is változtatott, Robinson helyett Radek Cerny védett, így az amúgy nagy bakikra hajlamos válogatott hálóőr nem tudott bizonyítani a helyszínen figyelő Fabio Capellónak.

Negyedórát kellett várni az első helyzetre, Justin Hoyte jobboldali beadását Bendtner fejelte kapura, de Cerny odaért a bal sarok felé tartó labdára. Tíz perccel később O'Hara végezhetett el szabadrúgást az Arsenal kapujától 17 méterre, a jobb alsót vette célba, de a labda nem tekeredett annyira, mint amennyire a vendégek középpályása szerette volna, így kirúgás következett.

Aztán egy percen belül kétszer foghatta a fejét Malbranque, aki előbb egy lepattanót terelt centikkel a jobb alsó mellé, majd Robbie Keane beadása után a kobakjáról a háló helyett az alapvonalon túlra vágódott a játékszer.

Van Persie éles szögből elvállalt kapáslövése csemege volt Cernynek, Berbatov 23 méteres bombájánál viszont kapaszkodnia kellett Fabianskinak, hogy megóvja kapuját a góltól. Ugyanez már nem sikerült az Arsenal kapusának a 37. percben, Berbatov remek ütemben indította Keane-t, aki önzetlenül középre gurított, Jenasnak pedig már csak a hálóba kellett passzolnia.

A második félidő nagy része is a Spursről szólt, na nem mintha futószalagon gyártották volna a helyzeteket a vendégek, de a védelmük magabiztosan állt a lábán, mindössze egy Diaby lövés okozhatott volna gondot, de Dawson önfeláldozó módon beledobta magát.

A 80. percben különösebb előzmény nélkül egyenlítettek az Ágyúsok, Da Silva pazar labdát adott Walcottnak, aki már lőni készült volna, amikor Lee becsúszva menteni próbált, de a labdát rárúgta a csatárra, akinek a testéről az a hálóba csorgott.

A végén még így is a Tottenhamé lehetett volna a slusszpoén, de Lennon passza után a csereként beállt Defoe tiszta helyzetből fölébikázta a labdát. Így maradt az 1-1, ami még mindig Juande Ramos csapatát hozta kedvezőbb helyzetbe, de ne feledjük el, hogy a Spurs 1999 óta nem tudta legyőzni az Arsenalt semmilyen sorozatban.

Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Arsenal - Tottenham Hotspur 1-1 (0-1)
gól:
Walcott (80.), illetve Jenas (37.)