Vágólapra másolva!
A hétvégén a topligák közül az olasz is újraindul, a Milan-drukkerek például abban reménykednek, hogy megtörik végre a hazai átok, és a BL-győztes hazai pályán legyőzi az újonc Napolit. A brazil Alexandre Pato első tétmeccsét játszhatja a Milan soraiban, a 18 éves tehetségre kicsit nagy terhet tettek a vezetők, majd kiderül, hogy miként sikerül megbirkóznia ezzel, és az olasz bajnokság védőivel. Angliában a Chelsea-Tottenham és a Manchester United-Newcastle párosítások tűnnek ki első ránézésre, míg a Primera Divisiónban a jó formában lévő Atlético Madrid és a bukdácsoló Valencia összecsapása ígérkezik a legizgalmasabbnak.

A háromhetes téli szünet után folytatódik az olasz labdarúgó-bajnokság: a legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő AC Milan megszerzi-e első hazai győzelmét a szezonban.

A piros-feketéknél a Napoli elleni vasárnapi találkozón először léphet pályára a 18 éves brazil szupertehetség, Alexandre Pato, akit már nyáron megszereztek, ám az átigazolási szabályok miatt csak most debütálhat.

"Elképesztően technikás játékos, jobbal, ballal ugyanúgy lő, ráadásul fiatal kora ellenére jól bírja a terhelést" - nyilatkozott a támadóról Paolo Maldini, a gárda csapatkapitánya.

A címvédő, továbbra is veretlen Internazionale ezúttal a Siena otthonába látogat, Roberto Mancini továbbra sem számíthat a hosszú ideje sérült Dejan Stankovic és Patrick Vieira játékára.

Összeállítás Patóról:


Minden eddiginél több külföldi játékos szerepel az olasz élvonalban a mostani idényben. A La Repubblica című lap szerint 203 légiós áll szerződésben a Serie A klubjainál, ami csapatonként tízes átlagot jelent.

A csúcstartó a címvédő és éllovas Internazionale 22 külföldivel, az AC Milan 16 légióssal a második a sorban. Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke már többször kritizálta az Intert a légiósok magas létszáma miatt.

A FIFA-elnök a 6 plusz 5-ös szabályt szeretné bevezetni az európai kluboknál, ami azt jelenti, hogy legalább hat hazai játékosnak kell szerepelnie a kezdőcsapatban.

Serie A., 18. forduló:
szombat:
Empoli - Reggina 18.30
Catania - Juventus 20.30

vasárnap:
Atalanta - AS Roma 15
Cagliari - Udinese 15
SS Lazio - Genoa 15
Parma - Fiorentina 15
Sampdoria - Palermo 15
Siena - Internazionale 15
Torino - Livorno 15
AC Milan - Napoli 20.30