Vágólapra másolva!
Mintegy félmillió euróért a Real Madridhoz igazol Szalai Ádám, a VfB Stuttgart amatőr együttesének magyar labdarúgója.

A német területi bajnokságban szereplő, 19 éves csatár a hétfői orvosi vizsgálat után várhatóan 2010-ig szóló megállapodást ír alá a királyi gárdánál, amely egyelőre a spanyol harmadosztályban érdekelt B csapatában foglalkoztatja majd őt. A Real Madrid Castilla a 6500 fős Alfredo Di Stéfano-stadionban játssza a mérkőzéseit.

Az 1987. december 12-én született, 193 cm magas, U20-as válogatott tehetség - akinek jelenlegi szerződése jövőre járna le - a Stuttgart II-ben eddigi 33 mérkőzésén ötször volt eredményes.

Forrás: www.vfb.de

Érdekesség, hogy korábban már szerepelt magyar játékos a Castillában, mégpedig Korolovszky Gábor, az Újpest és a Ferencváros egykori labdarúgója. De a névsort böngészve akadnak igazi nagy nevek is, hiszen egykoron itt kezdte pályafutását Emilio Butragueno, José Luis Caminero, Míchel, Gallego, Santiago Canizares, Iker Casillas, Alfonso, Martín Vázquez, Guti, Raúl Javier Portillo és Ismael Urzaiz is.

A külföldiek közül az argentin Esteban Cambiasso és Juan Eduardo Esnáider, a dán Flemming Povlsen, illetve a nigériai Mutiu Adepoju neve lehet ismerős.

A jelenlegi szakvezető, Juan Carlos Mandiá előtt olyan szakemberek dolgoztak a csapatnál, mint Miguel Munoz (1952-53), Vicente Del Bosque (1987-92), Rafa Benítez (1993-95), Juan Ramón López Caro (2000-05) vagy Míchel (2006-07)