Vágólapra másolva!
Az Újpest némi meglepetésre 4-1-es győzelmet aratott az idáig százszázalékos Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó Soproni Liga 5. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A kispestiek 450 nap után szenvedtek vereséget a Bozsik Stadionban. A sorozat 2006. május 26. óta tartott, akkor a piros-feketék jelenlegi vezetőedzője, a Supka Attila által dirigált Debrecen tudta elvinni a három pontot (0-1).

Soproni Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd - Újpest FC 1-4 (1-1)
Bozsik Stadion, 5000 néző
vezette: Fábián
Honvéd: Tóth I. - Mogyorósi, Benjamin, Smiljanic, Vincze Z. - Magasföldi (Tóth M., 58.), Genito, Bárányos, Ivancsics - Abraham (Diego, 64.), Hercegfalvi (Pomper, a szünetben)
Újpest: Balajcza - Böjte, Korcsmár, Vermes, Sadjo - Sándor Gy., Habi, Foxi (Tisza, 84.), Radulovic - Kovács Z. (Roiha, 87.), Rajczi
gól: Bárányos (45.- 11-esből), illetve Korcsmár (42.), Sándor Gy. (52.), Foxi (71.), Sadjo (78.- 11-esből)
kiállítva: Smiljanic (44.), Mogyorósi (62.), illetve Rajczi (44.)
sárga lap: Mogyorósi (26., 62.), Bárányos (76.), Benjamin (80.) ill. Foxi (12.), Böjte (33.), Sadjo (39.), Sándor (53.)

Rangadóhoz méltóan kezdődött a találkozó, amely kiegyenlített játékot hozott az első félidőben. A Honvéd valamivel több helyzetet dolgozott ki, ám egy szabadrúgás után mégis az Újpest szerzett vezetést. A játékrész lefújása előtti pillanatokban Ivancsics harcolt ki egy büntetőt, amelyet Bárányos értékesített, ugyanakkor az ezt megelőzően az egymással kakaskodó Smiljanicot és Rajczit kiállította a játékvezető.

A második félidő elején egy szép akció, majd némi szerencse révén ismét vezetést szerzett a lila-fehér gárda, majd Mogyorósi kapta meg második sárgáját ellehetetlenítve ezzel a kispesti reményeket. Foxi fejesgólja eldöntötte a találkozót, így a hazai drukkerek nagy része már ekkor elindult hazafele, és így nem látták Sadjo büntetőből szerzett találatát.