Vágólapra másolva!
Ferenczi István az angol, míg a régóta gólképtelen Torghelle Sándor a német másodosztályban volt eredményes szombaton, több magyar légiós azonban az Olaszország elleni remek játék ellenére nem, vagy csak csereként bizonyíthatott klubcsapatában.  

Több "magyar-magyar" találkozót is hozott az angol másodosztály, a Championship harmadik fordulója. A Ferenczi Istvánnal felálló Barnsley a Buzsáky Ákost, Halmosi Pétert és Tímár Krisztiánt foglalkoztató Plymouth-t fogadta, s győzte le 3-2-re. A hazaiak első gólját 11 méterről Ferenczi szerezte, aki Halmosihoz hasonlóan a mérkőzés egészét a pályán töltötte, míg Buzsákynak ezúttal 62 perc jutott (Tímár nem kapott lehetőséget).

Király Gábort foglalkoztató Burnley Queen's Park Rangers elleni bajnokija elmaradt, mert a vendégek fiatal játékosa, Ray Jones a meccs napján halálos balesetet szenvedett.

A Leicester Fülöp Mártonnal a kapujában 4-1-re verte a Watfordot, amelyben Priskin Tamás ezúttal is csak csereként jutott szóhoz, 22 perc azonban nem volt elég számára, hogy szépítsen az eredményen. Gera Zoltán olaszok elleni parádés játéka szintén nem volt elég ahhoz, hogy a kezdőbe kerüljön, a magyar játékmester tíz perccel többet játszhatott Priskinnél, a West Bromwich azonban 1-0-ra kikapott a Sheffield United otthonában.

A szerdán ugyancsak nagyot játszó Vaskó Tamás mindvégig a kispadon ült Bristolban, ahol a hazaiak 2-1-re múlták felül a Scunthorpe együttesét, míg Balogh Béla csak a lelátóról nézhette végig a Colchester 3-0-s prestoni sikerét.

Egy másik válogatott védő, a múlt héten Strasbourgba igazolt Szélesi Zoltán sem vehette ki a részét a Lens 2-1-es legyőzéséből. Torghelle Sándor ellenben megszerezte első gólját a másodosztályú német bajnokság harmadik fordulójában, a támadó 16 méterről talált a Köln Kapujába, a Carl Zeiss Jena azonban így is kikapott 4-3-ra.