Vágólapra másolva!
Az olasz Lazio, a skót Rangers és az idén döntős angol FC Liverpool is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A Rangers odahaza csak nagy nehezen harcolt ki egy 1-0-s előnyt, a szerb bajnok pedig arra készült, hogy 50 ezer fanatikus által feltüzelve a klub történetében először kiharcolja a főtáblára jutást. Meg is voltak a helyzetei a zvezdának, de az első félidőben Burzanovic és Andjelkovic is nagy helyzetben rontott.

A Rangers a kontrákra rendezkedett be, és egy alkalommal Darcheville fizikai erejét kihasználva meg is lógott a hazai védők elől, de nem tudta góllal befejezni az akciót, mint ahogy a belgrádiak is hasztalan próbálkoztak, így a skót gárda nyolcadszor lett tagja az elitliga csoporkörének.

Nem várt könnyű kirándulás a Lazióra sem, amely Rómában 1-1-re végzett a Dinamo Bucurestivel, így a román fővárosban kellett kiharcolnia a továbbjutást. Nem úgy indult a meccs, hogy ez összejön, mert Bratu találata után a Dinamo zárta előnnyel az első félidőt.

A másodikban azonban összekapta magát az olasz bronzérmes, előbb Rocchi egyenlített tizenegyesből, aztán egy labdaszerzés utáni villámgyors ellentámadást Pandev fejezett be góllal, majd újra Rocchi használta ki, hogy üresen hagyták a hazai védők, így Delio Rossi tanítványai teljesítették a küldetést.

A Liverpool már idegenben is legyőzte a Toulouse-t, így nem kellett különösebben izgulnia a továbbjutást illetően, s ezúttal négy góllal múlta felül francia riválisát. A találkozón rendhagyó módon a városi rivális Everton himnuszára vonultak ki a csapatok!

A Vörösök ezzel fejezték ki tiszteletüket egy 11 éves meggyilkolt Everton-szurkoló iránt, akinek éves bérlete volt az ősi rivális hazai találkozóira. A döntés előtt a klub vezetői egyeztettek az elhunyt gyermek családtagjaival, akik meghatódva fogadták a Liverpool kezdeményezését. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, melynek során a liverpooli szurkolók felállva tapsoltak.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágók:
Dinamo Bucuresti (román) - Lazio (olasz) 1-3 (1-0)
gól:
Bratu (27.), illetve Rocchi (47., 66., előbbit 11-esből), Pandev (54.)
továbbjutó: az Lazio 4-2-es összesítéssel

FC Liverpool (angol) - Toulouse (francia) 4-0 (1-0)
gól: Crouch (19.), Hyypiä (49.), Kuyt (87., 90.)
tj.: az FC Liverpool kettős győzelemmel, 5-0-ss öszesítéssel

Crvena zvezda (szerb) - Glasgow Rangers (skót) 0-0
tj.: a Glasgow Rangers 1-0-s összesítéssel