Vágólapra másolva!
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának kapusa eldöntötte, ez lesz az utolsó szezonja. "Testileg és szellemileg is tökéletes állapotban érzem magam, de úgy gondolom, az idény végén visszavonulok" - mondta a 38 éves kapus.

"Csak rendkívüli esetben változtatok az elhatározásomon. A huszonegyedik szezonom következik a Bundesligában. Úgy érzem, nagyon sikeres volt a pályafutásom, melyet akkor zárnék le méltó módon, ha a Bayern Münchennel az UEFA-kupát, a bajnokságot és a német kupát is megnyernénk. A nyári igazolások alapján erre reális az esélyünk."

A kapuvédő elárulta, hogy visszavonulása után Ázsiában szeretne dolgozni és foglalkoztatja az írás is.

"Az ázsiai futballban túl keveset törődnek a kapusok képzésével, ezen szeretnék változtatni. Azt még nem tudom, hogy kapusiskolát nyitok-e vagy valamelyik nemzeti szövetségnél segítem a kapusok felkészítését. Csak az biztos, hogy sok időt szeretnék Ázsiában tölteni, nagyon megszerettem az ottani embereket. Ezenkívül elkezdtem egy könyvet írni, melyben pályafutásom legemlékezetesebb pillanatait idézem fel, illetve tanácsokkal látom el a fiatal kapuvédőket, hogyan válhatnak nemzetközi klasszissá. Annyit elárulhatok, hogy nem a tehetség számít: fanatizmus és alázat, valamint rengeteg munka kell a sikerhez és természetesen szerencse. Ha az első három maximálisan megvan, akkor a negyedik magától jön."