Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban két alkalommal is tárgyalt Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke Magyar Zoltánnal, az A-válogatott technikai igazgatójával, s ezek során kiderült, sok kérdésben nincs összhang közöttük. Emiatt Magyar Zoltán úgy döntött, hogy július 31-gyel lemond posztjáról.

"Tavaly márciusában Kisteleki úr kért fel a válogatott technikai ügyeinek ismételt intézésére, ezért köszönettel tartozom neki, hiszen a nemzeti színekért tenni mindig rendkívül megtisztelő, de most azzal szembesültem, hogy túlságosan sok kérdésben erősen eltérő véleményen vagyunk, ezért hoztam meg a számomra fájdalmas, de azt hiszem bölcs döntést" - kommentálta elhatározását Magyar Zoltán, hozzátéve:

"Nagyon szeretném, ha a csapat sikeresen fejlődne már a közeli jövőben is! Személy szerint nekem is van még néhány érdekes tervem a labdarúgással kapcsolatosan, talán kicsit ezek is segíthetnek majd az előrelépésben".

Az MLSZ szerint Magyar Zoltán másfél évtizede közreműködője a szövetség munkájának, kiemelkedő időszaka volt az atlantai olimpián részt vevő csapat menedzselése. Számos, a térségben úttörőnek számító szponzoráció előkészítésében vállalt kulcsszerepet, s kivette a részét a 2004-es Eb-pályázat és az MLSZ 100 éves jubileumára rendezett ünnepség előkészítésében.

Az elmúlt években és jelenleg is a tagállamok felkérésére, az U20-as korosztály Alpok-Adria-kupájának elsőszámú szervezője és irányítója. Az augusztus 22-iki magyar-olasz mérkőzés létrejöttében is kiemelkedő szerepe volt. Kisteleki Magyar Zoltán lemondását elfogadta és azt mondta:

"Köszönöm az elmúlt másfél éves munkáját, különösen abból a szempontból, hogy azt kizárólag költségtérítés ellenében végezte, s ez a mai anyagias világban hatalmas áldozatkészséget jelent".