Vágólapra másolva!
Második mérkőzését is elvesztette az Internazionale csapata a londoni Emirates-kupán, a milánóiak 2-1-es veresége alkalmával végig a pályán volt Filkor Attila, aki a tudósítások alapján nem is keltett csalódást.

Míg az Inter szempontjából inkább a Romától szerződtetett Cristian Chivu debütálása miatt lehetett emlékezetes a házigazda Arsenal elleni mérkőzés az Emirates-kupa második, egyben záró játéknapján, addig mi magyarok Filkor Attila kezdőtizenegybeli szereplése kapcsán szentelhettünk kitüntető figyelmet a találkozónak.

A 19 éves középpályás olyan sztárok közé került be a kezdőbe, mint a brazil Júlio César, az argentin Samuel és Solari, a világbajnok olasz Materazzi, a már említett román Chivu, a francia Dacourt, valamint a frissen igazolt, a Milan elől elhappolt hondurasi csatár, Suazo.

A gól nélküli első félidő után egyes internetes fórumokon Filkort tartották a csapat egyik legjobbjának, aki sokat volt játékban, jól passzolt és úgy harcolt, ahogy egy lehetőséghez jutó fiatalnak illik. A szünet után a vezetést is megszerezte az Inter, César beadása után Suazo két védő között bólintott Lehmann kapujába, ezzel először volt eredményes új klubjában.

A felkészülésben előrébb tartó Ágyúsok azonban öt perccel később egyenlíteni tudtak, Sagna gurított vissza Hleb elé, akinek első próbálkozását Toldo bravúrral kitolta, de a kipattanót a fehérorosz légiós ballal a bal sarokba küldte.

Hat perccel a lefújás előtt egy gyönyörű góllal fordított az Arsenal, Van Persie egy szenzációs csellel került helyzetbe, majd jobbal a léc alá küldte a labdát. Filkor a második félidőben két veszélyes beadással vétette észre magát, az egyikről Suazo épphogy lemaradt, a másiknál meg a csereként beállt Figo nem sokkal fejelt fölé.

Az Arsenal a győzelemmel otthon tartotta a kupát, az Inter pedig angliai túráját majd a Manchester United ellen folytatja.

Emirates-kupa, 2. forduló:
Arsenal (angol) - Internazionale (olasz) 2-1 (0-0)
Arsenal:
Lehmann - Sagna, K.Touré, Gallas, Hoyte (A. Traoré, 24.) - Eboue, Fabregas (Denilson, 82.), Flamini, Gibbs (Bendtner, 78.) - Hleb, Van Persie.
Inter: Júlio César (Toldo, 46.) - César, Materazzi (Pedrelli, 52.), Samuel (Fatic, 46.), Chivu - Filkor, Dacourt, Solari (Figo, 62.) - Jimenez (Bolzoni, 46.) - Balotelli (Adriano, 46.), Suazo.
gól: Hleb (67.), Van Persie (84.), illetve Suazo (62.)

A másik mérkőzésen:
PSG (francia) - Valencia (spanyol) 3-0 (2-0)
gól:
Diane (15.), N'Gog (30.), Luyindula (85.)

A torna végeredménye:
1. Arsenal 10 pont
2. PSG 7
3. Valencia 5
4. Inter 1

A győzelemért három, a döntetlenért egy pont járt, és minden gól is egy pontot ért.