Vágólapra másolva!
A Copa América másik elődöntője a Brazília-Uruguay összecsapáshoz hasonló nagy küzdelmet ígér, ráadásul a mexikói és az argentin válogatott is jól ismeri egymást. A két együttes első, egymás elleni összecsapását még az 1930-as vébén vívta, és azóta is többször összecsaphattak egymással: az 1993-as dél-amerikai kontinensviadalon például ők játszották a döntőt, és 2004 óta minden nyáron összefutottak valamilyen tornán.

Akkor a Copa Américán a mexikóiak nyertek 1-0-ra a csoportkörben; 2005-ben a Konföderációs-kupán 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel Argentína ment tovább, a tavalyi világbajnokságon pedig az argentinok hosszabbításban nyertek 2-1-re. Ez most semmiképpen sem fordulhat elő, hiszen a kontinensviadalon a rendes játékidő letelte után rögtön a büntetőrúgások következnek....

Az összeállításokat illetően mind a két oldalon a csatársorban van az egyetlen kérdőjel. Az argentin csapatnál a sérült Hernán Crespo helyére Peru ellen Diego Militót jelölte a kezdők közé Alfio Basile mester, de a Real Zaragoza futballistája nem nagyon villogott a negyeddöntőben, és a szünetben le is cserélte őt a szakvezető, a helyére beküldött Carlos Tevez pedig remekelt. Mindez alapján könnyen elképzelhető, hogy Tevez ezúttal már a kezdők között kap helyet - a középpálya és a védelem viszont változatlan marad.

A mexikói csapat legjobbja a tornán eddig az uruguayi származású Nery Castillo volt, aki négy gólt is szerzett - ám lehet, hogy Argentína ellen nem léphet pályára. A focista ugyanis bokasérülést szenvedett, és Hugo Sánchez mester szerint kicsi a valószínűsége, hogy felépüljön a találkozóra.

Ha valóban nem tudja vállalni a játékot, akkor a szakvezető várhatóan Omar Bravót szerepelteti majd helyette, annak ellenére, hogy a mexikói közvélemény inkább a veterán Cuauhtémoc Blancót látná a tizenegyben.