Vágólapra másolva!
A Chelsea barátságos labdarúgó-mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Los Angeles Galaxyt. A carsoni Home Deport Centerben rendezett találkozó egyetlen gólját John Terry szerezte a 49. percben. A mérkőzésen, melyre 27 ezer néző látogatott ki - egyesek a feketepiacon kétezer dollárt (360 ezer forint) fizettek a jegyükért -, először lépett pályára új csapatában David Backham.

A nap sportvideója: Beckhamet becserélték

Az angol középpályás, aki öt évre szerződött a Real Madridtól a Galaxyhoz, a 78. perctől kapcsolódott be a játékba. A rendelkezésére álló negyedóra alatt - helyszíni beszámolók szerint - nem lehetett lemérni, hol is tart fizikailag a kisebb bokasérülésből lábadozó futballsztár, de ritka labdaérintéseit azért élénk taps fogadta.

"Nagyon örülök, hogy pályára léphettem, még ha egyelőre csak 15 percet játszottam is" - nyilatkozott Beckham a mérkőzés után. "A közönség fantasztikus volt. Ez az, amire számítunk. Nevezetesen, hogy sok néző látogat ki a mérkőzésekre, és ilyen hangulat lesz, mint most."

A találkozón és az azt követő VIP-összejövetelen megjelent többek között Eva Longoria, Sharon Stone, Katie Holmes, Tom Cruise és a kormányzó Arnold Schwarzenegger.

Alexi Lalas, az LA Galaxy elnöke Beckham sérülését illetően úgy fogalmazott az ESPN televízióban, hogy hosszú távú együttműködésről van szó, nem siettetik az angol futballista bevetését.

"Lesz mérkőzésünk a jövő héten, a jövő hónapban, sőt az elkövetkező öt évben is. Mindenki láthatja majd Beckhamet."

A tengerentúli ESPN televízió a következő videóval reklámozta Beckham debütmeccsét:


A válogatott játékos 250 millió dollárért szerződött Kaliforniába.