Vágólapra másolva!
Az idei esztendő harmadik kontinensviadala, az Ázsia-kupa is befejeződött, mégpedig hatalmas meglepetéssel, hiszen a trófeát Irak hódította el. Az iraki csapatból ketten is bekerültek álomcsapatunkba, amelyben ezen kívül az európai kupákban remeklő futballisták szerepelnek.

Kapus:

Noor Szabri (Irak): Az Ázsia-kupa elődöntőjében az iraki együttes a dél-koreai együttessel mérkőzött meg, és az irakiak kapusa, Szabri már a rendes játékidőben is több bravúros védést mutatott be. Igazi főszereplővé azonban a büntetőpárbajban vált, ahol a kapufára ütötte Yeom Ki Hun tizenegyesét, és ezzel továbbjuttatta csapatát, amely aztán a döntőben is nyerni tudott.

Hátvédek:

David Johansson (svéd, Hammarby IF): A hazai pályán elért gól nélküli döntetlen után nem a Hammarby számított esélyesnek a továbbjutásra az Intertotó-kupában az FC Utrecht ellen, és amikor a hollandok vezetést szereztek, a svédek sorsa eldőlni látszott. A jobbhátvéd Johansson azonban villámgyorsan egyenlített, és ez a gól továbbjutást ért a csapatnak.

Vincent Kompany (belga, Hamburger SV): A hamburgiak tavaly nyáron nyolcmillió eurót fizettek a fiatal középhátvédért, aki azonban sérülés miatt majdnem a teljes szezont kihagyta. Most viszont a jelek szerint jó formában van, és a Dacia Chisinau elleni Intertotó-kupa-meccsen azt is megengedhette magának, hogy gyakran törjön előre, aminek eredménye egy gól lett.

Cris (brazil, Olympique Lyon): A lyoni gárda kerete alaposan kicserélődött a nyáron, és a francia Szuperkupa döntőjében az FC Sochaux eleinte jobban is játszott a bajnokcsapatnál, amely azonban a bekapott gól után fordítani tudott. A győztes találatot az egyik "öreg motoros", a középhátvéd Cris szerezte, aki a lefújást követően csapatkapitányként magasba emelhette a trófeát.

Igor Stasevics (belarusz, BATE Boriszov): A fehérorosz bajnokcsapatnak kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a BL selejtezőjében az APOEL Nicosia ellen, és a BATE-nak, ha hosszabbítás során is, de sikerült kivernie a ciprusiakat. A 3-0-s győzelemből a balhátvéd Stasevics is góllal vette ki a részét, ő szerezte a nagyon fontos első találatot.

Középpályások:

Mario Mandzukic (horvát, Dinamo Zagreb): A zágrábiak a vártnál jobban megizzadtak a BL selejtezőjében az azeri Hazar Lankaran ellen, hiszen csak hosszabbításban tudták kiharcolni a továbbjutást. A jobb oldali középpályás Madzukic ezen a találkozón egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez, a hét végi, NK Zadar elleni bajnokin is betalált - és mindkét meccsen a mezőny legjobbja volt.

Zé Roberto (brazil, Bayern München): A bajorok máris megszerezték első trófeájukat az új szezonban, hiszen viszonylag simán hódították el a német Ligakupát, az elődöntőben a VfB Stuttgartot, a döntőben pedig az FC Schalke 04-et legyőzve. A brazil középpályás mindkét találkozót végigjátszotta, és ha nem is látványosan, de rendkívül hasznosan futballozott.

Forrás: [origo]

Zé Roberto a Ligakupa-győzelem ellenére is ugyanolyan keményen készül a szezonra

Andrej Karabara (orosz, Tobol Kosztanaj): Az Intertotó-kupa egyik legnagyobb meglepetése az volt, hogy a kazah Tobol Kosztanaj bejutott az UEFA-kupába. A kazahoknak a harmadik fordulóban ehhez a görög OFI Krétát kellett búcsúztatniuk, és az idegenbeli találkozót Karabara góljával nyerték meg.

Morten Gamst Pedersen (norvég, Blackburn Rovers): Az angol klubnak nem okozott gondot a litván Vetra Vilnius kiverése az Intertotó-kupában, a blackburni visszavágón a hazaiak sima 4-0-s győzelmet arattak. A mérkőzés legjobbja egyértelműen a balszélső Pedersen volt, aki gólja mellett két gólpasszal is hozzájárult a diadalhoz.

Csatárok:

Junisz Mahmud (Irak): Az iraki csapat már azzal is hatalmas fegyvertényt hajtott végre, hogy bejutott a kontinensviadal fináléjába, de a csapat a döntőben sem állt meg, és legyőzte a sokkal esélyesebbnek tartott szaúdiakat. A mindent eldöntő találatot a csapatkapitány Mahmud szerezte, akinek ez már a negyedik gólja volt a tornán.

Forrás: EPA

Mahmud előbb eldöntötte a finálét, majd büszkén emelgette a trófeát

Peter Styvar (szlovák, MSK Zilina): A zsolnai együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjében könnyed mérkőzésre számított a luxemburgi F91 Dudelange ellen, de a találkozó végül a vártnál szorosabban alakult. A szlovákok 5-4-re nyertek, és Styvar kétszer volt eredményes, majd a hét végi, Slovan Bratislava elleni idegenbeli győzelemből is góllal vette ki a részét.