Vágólapra másolva!
Megkérdőjelezte a világbajnokságok földrészenkénti rotációjának elvét Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

"Mivel mindenütt óriási az érdeklődés a stadionokban és a tévék előtt is, már nincs igazán jelentősége annak, hogy hol rendezzük a vb-t. A jelenlegi rend szerint 2018-ban Észak- és Közép-Amerikai következne, ugyanakkor van olyan elképzelés is, hogy minden harmadik világbajnokságnak Európa adjon otthont" - jelentette ki a svájci sportdiplomata az Arany-kupa chicagói döntője előtt, hozzátéve: az ügyben a FIFA végrehajtó bizottsága mondja ki majd az utolsó szót.

A legközelebbi, 2010-es seregszemlének a Dél-afrikai Köztársaság lesz a házigazdája, majd 2014-ben Dél-Amerikai jön soron, ahonnan eddig csak Brazília jelentkezett.

Blatter ugyanakkor enyhített azon a nagy vihart kavart májusi FIFA-döntésen, mely szerint egészségügyi okok és a fair play szelleme miatt a jövőben nem szabad 2500 méternél magasabban fekvő pályákon nemzetközi mérkőzéseket rendezni.

"Lehet 8000 m-en is focizni, de élettanilag tudományosan igazolt, hogy 2500 m felett már nem ajánlatos. A FIFA nem tiltja meg, hogy efölötti magasságokon is lebonyolítsanak meccseket, de csak ha a csapatoknak jut elég idő az akklimatizációra" - közölte a 71 éves vezető, aki szerdán fogadja a határozat által leginkább sújtott Bolívia elnökét, Evo Moralest.