Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata a lefújást követően grandiózus, előre megtervezett és hétfő hajnalig tartó ünneplésbe kezdett, noha csak a vasárnapi utolsó fordulóban dőlt el, hogy ki nyeri a spanyol bajnoki címet.

A 80. percig a Barcelona tűnt bajnoknak, ám tíz perccel a vége előtt a királyi gárda fordított a Real Mallorca ellen, ezzel 30. alkalommal lett első a Primera Divisiónban. A lefújást követően kezdődött nagyszabású örömünnepen a csapatból egyedül Antonio Cassano nem vett részt. A mellőzött olasz támadó távolléte azonban csak keveseknek tűnt fel, már csak azért is, mert olyan szupersztárok vettek részt a fiestán, mint például David Beckham jó barátja, Tom Cruise hollywoodi színészcsillag.

A lefújást követően szinte azonnal megkezdődött a hivatalos ünnepség. A Santiago Bernabéu Stadionban lekapcsolták a világítást, a szurkolók pedig a magasba emelték a székük alá előzetesen elhelyezett fénylő papírdíszeket, s a stadionnyi mozgó "fénysereglet" fantasztikus látványt nyújtott.

A fanatikusok Madrid utcáin is folytatták az ünneplést, de üröm vegyült az örömükbe, amikor rendbontásokba csapott át a fiesta, s a rendfenntartók is közbeavatkoztak. A felhevült drukkerek petárdákkal és palackokkal dobálták meg a rendőröket, akik viszonzásul gumilövedékeket lőttek a tömegbe. Az összecsapások során legalább százan megsérültek, 22-en kórházba kerültek, 12 embert pedig letartóztattak.


Persze a bajnoki címet követő hangzatos nyilatkozatokból sem volt hiány: Fabio Capello vezetőedzőt például a folytatásról faggatták, de ő elég egyértelműen Ramón Calderón elnökhöz irányította az érdeklődőket.

"Kérdezzék Calderónt, hogy elég ez az egy bajnoki cím, vagy újabbakat kér. A folytatás kizárólag tőle függ, ugyanis én kinyilvánítottam már előtte is, hogy maradni szeretnék. Múlt heti megbeszélésünkön arra kértem, ha nem velem képzeli a jövőt, azt mondja meg. Ő erre a hétre ígért választ" - így az olasz mester, aki tőle szokatlan módon nyíltan elismerte, hogy hatalmasat hibázott, amikor David Beckhamet mellőzte azt követően, hogy az angol kiválóság aláírt a Los Angeles Galaxyhoz. Az éppen most hétfőn 61 éves Capellóval kapcsolatban Predrag Mijatovic sportigazgató úgy nyilatkozott: "Még két évre szól a szerződése, most ő is ünnepelje a sikert, aztán majd leülünk megbeszélni az esetleges folytatást.


Sajtóértesülések szerint továbbra is elképzelhető, hogy az olasz szakembert Bernd Schuster váltja a kispadon. "Készen állok a feladatra, régóta készülök már arra, hogy átvegyem a Real Madrid irányítását" - nyilatkozta a Getafe jelenlegi vezetőedzője.

Calderón a 30. elsőség megszerzése felett lelkendezve odáig merészkedett, hogy kijelentette: "visszatért a nagy Real Madrid!" Azt viszont nem mondta, hogy az 1998 és 2002 között három BL-t nyert együttesre, vagy az 50-es évek végén egyeduralkodó, többek között Puskás Ferenc nevével fémjelzett csapatra gondolt-e.


A játékosok közül talán a két nagy búcsúzó, Beckham és Roberto Carlos örülhetett különösen a bajnoki sikernek, hiszen így emelt fővel, diadallal távozhatnak a klubtól. Persze a többi madridi kitűnőség sem fukarkodott a jelzőkkel, Michel Salgado például pályafutása legszebb bajnoki címének nevezte a mostanit, amit azzal indokolt, hogy a sírból hozták vissza a reményt a végső sikerre. A csapatkapitány Raúl a csapategységet emelte ki, szerinte ennek köszönhető, hogy a nehézségeken felülemelkedve négy év után ismét trófeát nyert a klub.