Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság rájátszásának visszavágóján 1-0-ra győzött a Wolverhampton Wanderers ellen, így kettős győzelemmel jutott a május 28-i, a Wembley-stadionban sorra kerülő playoff-döntőbe, ahol a Derby County lesz a birminghamiak ellenfele.

angol másodosztály, rájátszás, visszavágó:
West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers 1-0 (1-0)
Birmingham, 27415 néző
v.: Halsey
WBA: Kiely - McShane, Perry, Robinson, Sodje - Greening, Koren, Koumas - Gera, Kamara (MacDonald, 83.), Phillips (Ellington, 79.)
Wolverhampton: Hennessey - Breen, Collins, Craddock, McNamara (Mulgrew, 76.) - Kightley (Ward, 84.), McIndoe (Gleeson, 59.), Olofinjana, Potter - Bothroyd, Keogh
gól:
K. Phillips (65.)
továbbjutott: a West Bromwich Albion kettős győzelemmel, 4-2-es győzelemmel.

Gera Zoltán, a WBA magyar válogatott középpályása az első meccs 26 percével szemben most kezdő volt, és végig is játszotta a találkozót. A birminghamiek sikerének kulcsa ezúttal is az egykori Premier League-gólkirály, Kevin Phillips volt, aki az "odavágón" elért két gólja után ezúttal a meccs egyetlen találatát szerezte.

A West Brom tehát sikerrel vette az első akadályt, így május 28-án, a Wembley-stadionban a Southamptont tizenegyes-párbajt követően búcsúztató Derby County ellen mérkőzhet a Premier League-be jutásért.

[origo]

Mindent egy helyen az Eb-ről