Vágólapra másolva!
Michel Platini kijelentette, hogy ha rajta múlna, négyévente mindig Európa rendezné a labdarúgó-világbajnokságot. A kontinentális szövetség, az UEFA februárban hivatalba lépett elnöke erről a Bajnokok Ligája hivatalos lapjaként megjelenő Championsnak nyilatkozott.

A magazinban a francia válogatott egykori kiváló játékosából lett sportdiplomata leszögezte, hogy alaptézise változatlan: őt irányítani választották meg az elnöki posztra, nem pedig tiszteletbeli figurának. Hozzátette, hogy a futballról vallott nézete jottányit sem változott: "Az emberek azt gondolják, hogy a labdarúgás csak a korrupcióról, az erőszakról és a pénzről szól, pedig ez nem így van. A futball egy szép sport" - fogalmazott.

Platini örülne, ha a világbajnokság négyévente Európában lenne, de - fűzte hozzá - ez egy megvalósíthatatlan álom, az viszont nagyon is valószínű, hogy a "világ legnagyobb versenye 2018-ban visszatér Európába".

Az egykori háromszoros aranylabdás kitért ama - megválasztása előtti - javaslatára, hogy egy országot se képviselhessen háromnál több csapat a Bajnokok Ligájában. "Számomra nem világos, hogy egy negyedik résztvevő Spanyolországból, Olaszországból, Németországból, Angliából vagy Franciaországból mért lenne fontosabb, mint Csehország, Dánia vagy Lengyelország bajnoka" - tette fel a nyilvánvalóan költőinek szánt kérdést, majd így folytatta: "Nem áll szándékomban átalakítani a versenyrendet, de meg kell keresnünk a megfelelő egyensúlyt."

Forrás: MTI

Platini a tavalyi MLSZ-székház avatásán beszédet mondott

Az interjúban a jelen legjobb labdarúgóját firtató kérdésre Platini azt válaszolta, hogy "Ronaldinho nagy játékos, miként Thierry Henry és Deco is, utóbbi a középpályán egy új stílust valósít meg".