Vágólapra másolva!
Eric Cantona, a francia futball egyik korábbi meghatározó személyisége szerint Raymond Domenech szövetségi kapitány miatt nem győzött tavaly a válogatott a németországi világbajnokság döntőjében.

A nemzeti csapatban 45 alkalommal szereplő és ezek során 20 gólt szerző Cantona úgy véli sokkal nagyobb hiba volt Domenech részéről, hogy nem erőltette a támadásvezetést a találkozó második félidejében - amikor az olaszok fáradtnak tűntek -, mint Zinédine Zidane kiállítást érő fejbólintása Marco Materazzi mellkasára.

"Domenech miatt vesztettük el a döntőt. A második játékrészben az olaszok gyakorlatilag lemondtak arról, hogy támadjanak, ezt ki kellett volna használni egy csatár pályára küldésével. Csak azt láthattuk, hogy Henry igyekszik, próbálkozik, de nincs kinek passzoljon .... Ez nagyon súlyos taktikai hiba volt" - nyilatkozott a L'Equipe Magazine-nak Cantona, aki maga is ott volt a július 9-i berlini döntőn.

A vb-t az olaszok nyerték, miután a fináléban 1-1-es végeredményt követően 5-3-ra jobbnak bizonyultak a franciáknál a tizenegyesrúgásokban.

Cantona 1997-ben vonult vissza a versenyszerű nagypályás futballtól, de a sportágtól nem szakadt el, a strandfoci-válogatottnak - amely 2005-ben világbajnok volt - ő a játékosedzője.