Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga 25. fordulójában a Diósgyőr hazai pályán szenvedett 5-1-es vereséget a Debrecentől. A színvonalas összecsapáson a nagy formában játszó vendégek Dzsudzsák vezérletével ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

Borsodi Liga, 25. forduló
Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 1-5 (0-3)
Diósgyőr, 4000 néző
vezette: Szabó S. (Szalai Z., Butkai Zs.)
DVTK: Szalma - Farkas V., Rubint, Hegedűs Gy., Sadjo (Binder, 46.) - Sipeki, Vitelki (Faggyas, 79.), Katona, Foxi - Simon A. (Huszák, 57.), Douva
DVSC: Balogh J. - Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Takács Z. - Kiss Z., Vukmir (Sándor T., 71.), Leandro, Dzsudzsák (Dombi, 74.) - Sidibe, Sztojkov (Thierry, 61.)
gól: Simon A. (56.), illetve Dzsudzsák (8., 61.), Sztojkov (29.), Mészáros N. (38.), Sidibe (71.)
sárga lap: Huszák (66.), illetve Leandro (26.)

8. perc: Leandro bal oldali beadása a menteni igyekvő Katona lábáról az érkező Dzsudzsák elé került, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt (0-1).

15. perc: Sipeki kapura tekert jobb oldali szögletét Balogh szép védéssel a felső lécre tolta.

22. perc: Leandro távoli próbálkozása kevéssel ment a kapu mellé.

29. perc: Szép támadás végén Leandro kapta meg a labdát a büntetőterületen belül, majd egy csel után 8 méterről lőtt, a labda Szalma kapus kezéről Sztojkov elé pattant, a hajdúsági támadó pedig két lépésről a hálóba passzolt (0-2).

38. perc: Dzsudzsák tizenhatos bal sarkáról leadott lövését Szalma nagy bravúrral védte, de a kipattanó az ötösön álló Mészáros elé került, aki ismételt, és bár a kapus bele tudott még ütni ebbe is, a labda átcsorgott a gólvonalon (0-3).

40. perc: Simon Attila távoli lövését Balogh János biztosan fogta.

56. perc: Foxi ugratta ki Simon Attilát, aki a kimozduló Balogh mellett 10 méterről higgadtan a kapuba gurított (1-3).

61. perc: Dzsudzsák 25 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába (1-4).

66. perc: Foxi játszotta meg a tizenhatoson belül Douvat, aki fordulásból lőtt, de Balogh János szépen védett.

71. perc: Újabb szépségdíjas gólt lőtt a DVSC: Dzsudzsák ívelt a tizenhatoson belül álló Sidibehez, aki miután mellel átvette a labdát, egy pazar csellel becsapta védőjét, majd közelről a hálóba bombázott (1-5).

84. perc: Rubint adott jó labdát Foxinak, aki megiramodott a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből középre adott, de Balogh kivetődve öklözte a mezőnybe a labdát a berobbanó támadók elől.

90. perc: Leandro szerezte meg a labdát a bal oldalon, majd betört a büntetőterültre, ahol Sidibe elé játszott, a szenegáli támadó azonban 10 méterről centikkel a kapu mellé lőtt.

Az első percektől jó iramú mérkőzést produkált a két együttes, a vendégek gyors gólja aztán kicsit visszavetette a kezdeti hazai rohamokat. Később hosszú időre beszorította ellenfelét a Diósgyőr, azonban a Loki kontrái rendre gólveszélyesek voltak, és Sztojkov révén, a félidő derekán növelte is előnyét a címvédő. Ezt követően is lendületben maradt a hajdúsági csapat, így a szünetre már háromgólos előnnyel mehettek Dzsudzsákék.

A szünet után sem esett a találkozó színvonala, és a gyorsan szerzett hazai találat meghozta a DVTK játékosainak bátorságát. A szenzációs formában játszó Dzsudzsák azonban tarthatatlan volt, és távoli lövésével újból lelombozta a borsodi reményeket. Csank János gárdája továbbra sem állt be védekezni, így a nézők egy élvezetes összecsapást láthattak, ahol a jobb erőkből álló bajnokcsapat megérdemelt sikert aratott.