Vágólapra másolva!
Mind a Bajnokok Ligájában, mind az UEFA-kupában kialakult a legjobb négy mezőnye, ráadásul a BL-ben az utóbbi évek egyik legmeggyőzőbb produkcióját láttuk a Manchester United részéről. Mivel a Vörös Ördögök a hét végén is remekeltek, így tőlük három focista is bekerült álomcsapatunkba, amelyben további öt olyan futballista található, aki a múlt héten valamelyik európai kupában bejutott az elődöntőbe.

A kapus: Gorka Iraizoz (spanyol, RCD Espanyol)
A barcelonai együttesnél Gorka csak a második számú kapus, ám az UEFA-kupában rendre ő kap lehetőséget, és a Benfica ellen csapata nagy részben neki köszönhette a továbbjutást. A portás több bravúrt is bemutatott, Nuno Gomes közeli lövését pedig valami egészen hihetetlen mozdulattal hárította.

A jobbhátvéd: Michael Essien (ghánai, Chelsea FC)
A londoniak afrikai focistája alaphelyzetben középpályás, de a szezonban korábban már játszott középhátvédet is, a héten pedig a jobbhátvéd posztján kellett szerepelnie. José Mourinho mester a Valencia CF elleni BL-megyeddöntőben a második félidőben vonta vissza őt ebbe a pozícióba, és Essien az utolsó percben így is győztes gólt ért el - így aztán a Blackburn Rovers elleni FA-kupa-elődöntőn is itt játszott.

Az egyk belső védő: Richard Dunne (ír, Manchester City)
A manchesteri gárdát pár héttel ezelőtt még a kiesés réme fenyegette, ám a legutóbbi mérkőzéseken a gárda valósággal megtáltosodott. A húsvéti játéknapon a csapat idegenben verte a Fulham FC-t, a hét végén pedig az élcsapatnak számító Liverpool FC ellen ért el gól nélküli döntetlent - és Dunne mind a két találkozón kimagaslóan futballozott.

A másik belső védő: Enrique Corrales (spanyol, CA Osasuna)
A pamplonai együttes fennállása legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé az UEFA-kupában, és bár a továbbjutás már az első meccsen eldőlt, azért a visszavágón is legyőzte a Bayer Leverkusent. Corrales itt is kiválóan játszott a védelem tengelyében, a hét végi, Recreativo Huelva ellen pedig pontot érő gólt fejelt.

A balbekk: Juan Manuel Vargas (perui, Catania Calcio)
A szicíliai csapat a Parma FC elleni kiesési rangadón idegenben szerzett értékes pontot, és így továbbra is tartja a megnyugtató távolságot a tabella hátsó régiójától. A találkozón a csapat legjobbja a perui balhátvéd, Vargas volt, aki az ellenfél minden támadását megállította, és a támadásokhoz is többször felzárkózott.

A középpálya jobb oldalán: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
A portugál szélső a múlt héten megint bebizonyította, hogy jelenleg nem nagyon akad nála jobb futballista a világon. Az AS Roma elleni BL-mérkőzésen valósággal őrületbe kergette a Farkasok védőit, és két gólja mellett egy gólpasszt is adott. A hét végén, a Watford FC ellen az FA-kupában már "csak" egy gólra futotta erejéből...

Forrás: EPA

Cristiano Ronaldo és Rooney is bekerült aktuális álomcsapatunkba

Az egyik belső középpályás: Michael Carrick (angol, Manchester United)
Most már aligha vonja kétségbe bárki is, hogy a Vörös Ördögök jól tették, amikor a nyáron szokatlan nagy összeget fizettek ki Carrickért a Tottenham Hotspurnek. A középpályás mára alapember lett a csapatban, és a Roma ellen tőle szokatlan módon két gólt is szerzett, de a Watford ellen is a tőle megszokott, egyenletesen magas színvonalú teljesítményt nyújtotta.

A másik belső középpályás: Clarence Seedorf (holland, AC Milan)
A milánói fanatikusok az utóbbi időben többször is kritizálták a holland középpályást, aki aztán a Bayern München ellen csattanós választ adott a benne kételkedőknek. Seedorf kis túlzással egymaga nyerte meg a meccset csapatának, hiszen előbb maga talált be, majd parádés gólpasszt adott a leshatáron álló Filippi Inzaghinak. Jutalomként a hét végi bajnokin nem kellett pályára lépnie...

A középpálya bal oldalán: Vlad Munteanu (román, Energie Cottbus)
Úgy tűnik, hogy az egykori NDK-nak a következő szezonban is lesz csapata a Bundesligában, hiszen az egyetlen élvonalbeli keletnémet gárda, a Cottbus a hét végén nagy lépést tett a bennmaradás felé. Szélesi Zoltán klubja otthon verte 3-2-re a VfL Wolfsburgot, és a román Munteanu a diadalból egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Az egyik gólfelelős: Miroslav Klose (német, Werder Bremen)
A tavalyi világbajnokság gólkirálya január vége óta nem volt eredményes, de a hétközi, AZ Alkmaar elleni UEFA-kupa-mérkőzésen megtört a jég, és Klose azóta ismét a régi. A hollandok elleni gólját követően duplázni tudott, majd a hét végén a Borussia Dortmund ellen is betalált.

Forrás: EPA

Klose hosszú hallgatás után az elmúlt héten ismét megvillant

A másik támadó: Wayne Rooney (angol, Manchester United)
A heves vérmérsékletű támadó az AS Roma elleni első meccsen hosszú idő után volt ismét eredményes a BL-ben, és ennek örömére a visszavágón is betalált kétszer, és a jelek szerint alaposan játékba lendült, hiszen a Watford FC elleni FA-kupa-elődöntőn is duplázni tudott.

www.global-soccer.eu